Gemeente Moordrecht

Informatieavond speelvoorzieningen kern Noord & dorp Oost

De speelvoorziening aan het Rozenplantsoen staat al lang in de belangstelling. De overlast die door omwonenden wordt ervaren heeft er onder meer toe geleid dat een werkgroep van bewoners een plan hebben ingediend om de situatie te verbeteren. Ook tijdens de afgelopen raadsvergadering heeft de raad over het onderwerp gesproken. Toen is al aangegeven dat er serieus wordt gekeken naar de plannen die de werkgroep van het Rozenplantsoen hebben ingediend.

De gemeente Moordrecht organiseert bijeenkomsten voor bewoners van Moordrecht over het onderwerp: speelvoorzieningen. Deze informatieavonden zijn wijkgericht opgezet. Zo zijn in de afgelopen periode de wijken Vijfakkers, Kern Zuid/Westeinde/Ambonwijk, Dorp Noord en de Staatsliedenbuurt aan de beurt geweest.

Op donderdag 8 juni om 19:30 uur vindt er een informatieavond plaats voor de bewoners van Kern Noord & Dorp Oost. Deze avond, die over alle speelvoorzieningen in deze wijken gaat, wordt georganiseerd in de Zespunt aan de Molenlaan te Moordrecht. Daar nodigen we u graag voor uit. Tijdens de avond vragen we u mee te denken over de speelvoorzieningen in uw omgeving. Ook deze avond is erop gericht om spelen (weer) leuk te maken!

Plannen in de wijken Kern Noord & Dorp Oost
De gemeenteraad heeft besloten dat er interactief (dat wil zeggen: burgers worden nauw bij de planvorming betrokken) met de bewoners uit de wijk een invulling moet worden gegeven aan de speelvoorzieningen in de wijk.
De kaders waarbinnen de planvorming plaatsvindt zijn: o de plannen worden gemaakt voor de periode van 2006 t/m 2013; o de plannen hebben betrekking op het vervangen van twee speeltoestellen van de speelplaats Vleerplein, het vervangen van twee speeltoestellen van de speelplaats Tuin van Bier en het herinrichten van de speelplaats aan het Rozenplantsoen;
o er is sprake van een vast budget.

Als voorzitter van de 5e informatieavond zal dhr. R. Gast, wethouder ruimtelijk beheer optreden.

De bewoners van de wijken Kern Noord en Dorp Oost krijgen een uitnodiging voor de avond in de brievenbus. De informatieavond vindt plaats op donderdag 8 juni om 19:30 uur in gebouw de Zespunt aan de Molenlaan te Moordrecht.

Jaarrekening gemeente ter inzage

Baten en lasten over 2005 De jaarrekening over 2005 van de gemeente is gereed. Deze omvat de Algemene dienst en het Woningbedrijf. De jaarrekening geeft een overzicht van de baten en lasten van de gemeente over het jaar 2005. U kunt de jaarrekening bekijken in de infohoek van het gemeentehuis. Tegen vergoeding kunt u een exemplaar ontvangen. Neem daarvoor even contact op met het bureau financiën: tel. 346161. De commissie "nazien gemeenterekening" bespreekt de jaarrekening eerst op donderdag 1 juni 2006. Tot slot behandelt de gemeenteraad de jaarrekening op dinsdag 20 juni 2006.

Gevolgen van het niet op tijd betalen van de aanslag Gemeentelijke Belastingen

In de gemeente Moordrecht bestaat de mogelijkheid om de aanslag Gemeentelijke Belastingen gespreid over tien maanden te betalen. Voorwaarde hierbij is wel dat de betalingen door middel van automatisch incasso worden voldaan. Zelf maandelijks een termijn overmaken valt niet onder de regeling van automatisch incasso. Indien niet voor deze mogelijkheid is gekozen dient het totale belastingbedrag binnen een periode van drie maanden na dagtekening van de aanslag te worden voldaan. Voor dit jaar is de vervaldatum 31 mei 2006.

Indien in de laatst vermelde situatie de betaling niet vóór de vervaltermijn is ontvangen stuurt de gemeente Moordrecht een aanmaning. Deze aanmaning bedraagt minimaal EUR 6,-. Het totale bedrag moet vervolgens binnen 10 dagen na dagtekening van de aanmaning door de gemeente zijn ontvangen. Gebeurt dit niet binnen de gestelde termijn dan wordt de vordering in handen gegeven van de belastingdeurwaarder. Hierbij wordt minimaal EUR 34,00 in rekening gebracht bij de belastingschuldige.

Maakt de belastingschuldige gebruik van het systeem van automatisch incasso en mislukt een poging van het automatisch afschrijven van een termijn dan wordt de belastingschuldige in de gelegenheid gesteld om het termijnbedrag via een betalingsopdracht alsnog te voldoen. Ingeval het incasso van een volgende termijn niet slaagt, vervalt de regeling van automatisch incasso en dient het restantbedrag van de aanslag binnen een maand te worden voldaan.
Voldoet de belastingschuldige vervolgens niet aan deze termijn dan zal een aanmaning worden verzonden.

Voor degenen die geen gebruik maken van automatisch incasso is op 31 mei 2006 de laatste betalingstermijn verstreken van de aanslag Gecombineerde Belastingen 2006. Als u deze aanslag nog niet (volledig) heeft betaald, denk er dan aan dat u dit per omgaande regelt!