1e persbericht van woensdag 31 mei 2006

Eindhoven, 31-05-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Man aangehouden na mishandeling.

De politie heeft woensdag rond 0.10 uur op de Fransebaan een 28-jarige man uit Leende aangehouden. De politie kreeg de melding dat een man en een vrouw ruzie hadden op de Calaislaan. De man zou de vrouw verschillende keren in haar buik getrapt hebben. Op de Fransebaan zag de politie een stel lopen dat voldeed aan het signalement. De vrouw was hevig geëmotioneerd. De politie vertelde de man dat hij werd aangehouden voor mishandeling. De man werd vervolgens agressief en begon om zich heen te slaan. De man is ingesloten.

Helmond: Woninginbraak

Woensdag rond 2.00 uur is ingebroken in een woning in de Acacia. Een klapraampje was opengebroken. Uit de woning zijn een LCD-tv, twee GSMs, een huissleutel en een sleutel van een personenauto gestolen.

Hapert: Dodelijk verkeersongeval

Dinsdagavond rond 20.15 uur is een 85-jarige vrouw uit Oost West en Middelbeers zodanig gewond geraakt dat zij later op de avond in een ziekenhuis overleed. De vrouw bestuurde een auto en verleende geen voorrang aan een bedrijfsbusje met aanhangwagen dat over de Galgenvelden reed in de richting van Hapert. De twee autos kwamen in een sloot tot stilstand. Het slachtoffer zat in haar voertuig bekneld. Ze is er met behulp van de brandweer uit bevrijd.

Someren: Snelheidscontrole

Woensdag tussen 7.30 en 10.30 uur heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Provincialeweg. Er zijn 970 voertuigen gecontroleerd waarvan er 73 harder reden dan de toegestane 50 km/u.

Veldhoven: Politie houdt snelheidscontrole

De politie heeft woensdag tussen 9.00 en 10.45 uur op de Sondervick een snelheidscontrole gehouden. Er zijn 664 voertuigen gecontroleerd, 65 bestuurders reden te hard. Op deze weg is 50 km/u toegestaan. De hoogst gemeten snelheid was 78 km/u.