Gemeente Hilversum

Laapersveld en Laapersweg krijgen 30-kilometerinrichting

31 mei 2006
De herinrichting van het Laapersveld start nog voor de zomer. Om deze straten veiliger te maken, zeker ook voor de vele fietsende scholieren, stelt het college van burgemeester en wethouders voor het gebied tot een 30-kilometerzone te maken, niet alleen voor het Laapersveld maar meteen ook voor de Laapersweg.

Maatregelen
Voor het Laapersveld komen drie drempels, waarvan er één in de bocht vlak voor het Alberdingk Thijm College. Het kruispunt Laapersveld/Laapersweg wordt ingericht met een verhoogd kruispuntplateau en op de kruising van de Laapersweg met de Soestdijkerstraatweg komt een inritconstructie. Op het Laapersveld worden langs de scholen en de nieuwbouw aan beide zijden van de weg langsparkeerstroken aangelegd.

Groen
Het is de wens van bewoners en college om de groene uitstraling van het Laapersveld te versterken. De aanplant van eiken tussen de parkeervakken en onder andere krentenboompjes aan de kant van de huizen voorzien daarin.

Procedure/Uitvoering
De raadscommissie Verkeer krijgt het Definitief Ontwerp voorgelegd in haar vergadering van maandag 19 juni.
De werkzaamheden worden uitgevoerd tijdens de schoolvakanties, vanaf 24 juli.
Deze zomer kan overigens alleen het eerste stuk van het Laapersveld worden aangepakt, vanaf de Laapersweg tot aan de inrit naar de Alliantie, net na het Alberdingk Thijm College. Het kruispunt Soestdijkerstraatweg / Laapersveld zal begin volgend jaar pas worden gereconstrueerd omdat gelijktijdig ook de verharding op het kruispunt vernieuwd moet worden. De inrichting van het vervolgstuk wacht verder op de uitbreidingsplannen van de Annie M.G. Schmidtschool en de Scholengemeenschap Laapersveld.