Politie Drenthe

Politie zoekt getuigen bedreiging

Assen, 31-05-2006 o De politie in Assen wil graag in contact komen met mensen die dinsdagmiddag rond 17.00 uur in de omgeving van het viaduct over de Asserwijk in Assen gezien hebben dat twee jongens een vrouw bedreigden of weten wie deze jongens zijn.

Rond 17.00 uur liep de 58 jr. vrouw over Asserwijk in de richting Kloosterveen. Bij het viaduct in de A-28 wordt ze beetgepakt door een haar onbekende jongen. Hij bedreigt de vrouw met een vuurwapen en zegt dat ze mee moet komen. De vrouw weigert dit en belt ze snel via haar GSM met 112. Dan ziet ze ook een tweede jongen. Als de jongens in de gaten krijgen dat de vrouw 112 aan de lijn heeft lopen ze weg in de richting van de Europaweg.

De vrouw omschrijft de jongen die haar aansprak als een blanke jongen met een tenger postuur en een geschatte lengte van ongeveer 1.80 meter. Hij sprak accentloos Nederlands. Zijn leeftijd schat ze rond de 17 jaar. Hij heeft een pokdalig gezicht zonder snor of baard en draagt geen bril. Hij droeg een donkerkleurig jack met daaronder een trui of trainingsjack met grijze capuchon. Deze had hij over zijn hoofd.

De tweede jongen heeft een getinte huidskleur. Hij is ongeveer even lang maar wat forser dan de andere jongen en droeg een grijze shawl voor zijn gezicht.

Mogelijk dat er mensen zijn die rond dit tijdstip op de Asserwijk iets hebben gezien of aan de hand van het signalement weten wie deze jongens zijn. De politie wil in ieder geval graag in contact komen met een fietser die daar rond dat tijdstip langs is gekomen. Men kan bellen met 0900-8844 of als men anoniem wil blijven met 0800-7000. (06-146794)

De voorlichting voor politie Drenthe over dit bericht wordt gedaan door Dirk Neef, tel. 0592 - 36 1280.