Ingezonden persbericht


Persbericht

COSA breidt functionaliteit BPM-suite verder uit

Vianen, 31 mei 2006 - COSA, specialist op het gebied van business process management, document- en recordsmanagement, introduceert versie 5.3 van de COSA BPM-suite. Belangrijkste aanpassing is de introductie van COSA ConteXt Handler, een krachtige oplossing voor de structurering en digitalisering van gemeentelijke werkprocessen en documenten. ConteXt Handler vervangt zowel de Windows clients als de webclient (ConteXt Manager) en is volledig geïntegreerd in de BPM-suite. Hierdoor beschikken gebruikers nu over een nog eenduidiger werkomgeving, ook als zij vanaf een andere locatie werken. COSA BPM biedt nu bovendien ondersteuning voor Service Oriented Architecture (SOA).

Dankzij de geïntegreerde ConteXt Handler beschikken gebruikers van COSA BPM over slechts één interface van waaruit alle documenten en informatie binnen de organisatie beschikbaar zijn. Thuis of onderweg hebben ze te maken met dezelfde software als op het werk en kunnen ze dezelfde werkwijze hanteren. De integratie biedt bovendien nieuwe mogelijkheden voor mobiele communicatie - bijvoorbeeld met behulp van een tablet PC met UMTS, vaak gebruikt door inspecteurs en handhavers van gemeenten.

COSA BPM is verder uitgebreid met een webservice-adapter. Met behulp van deze nieuwe tool kunnen SOA's direct in de door COSA gestuurde processen worden geïntegreerd. De combinatie van COSA BPM en SOA zorgt ervoor dat aanwezige toepassingen snel beschikbaar komen binnen de organisatie om te worden gecombineerd tot complexe bedrijfsprocessen.

Sybrand Jongejans, commercieel directeur van COSA: "Organisaties hebben behoefte aan een flexibele IT-infrastructuur, om concurrerend te blijven en bedrijfsprocessen continu te verbeteren. De webservice-adapter van COSA verbindt SOA met traditioneel business process management. Met deze combinatie kunnen organisaties snel reageren op veranderingen in de markt en profiteren van kostenbesparingen. De fysieke grenzen van een organisatie vervagen steeds verder, dankzij toenemende mogelijkheden om mobiel te werken. COSA BPM zorgt ervoor dat medewerkers altijd en overal met dezelfde software kunnen werken, of ze zich nu binnen of buiten de muren van hun organisatie bevinden."

Over COSA

Als Europees softwareleverancier en marktdeskundige realiseert COSA automatiseringsprojecten, waarbij gerenommeerde producten en diensten voor Business Process Management, Document- en Recordsmanagement worden ingezet. In Nederland zijn de COSA producten sinds 1994 geïmplementeerd bij toonaangevende organisaties in het bank- en verzekeringswezen, de overheid en de industrie - waaronder Nationale Nederlanden, F. van Lanschot Bankiers, Achmea Zilveren Kruis, KPN Telecom, het Ministerie van Defensie en diverse Nederlandse gemeenten. COSA heeft vestigingen in Duitsland (Pulheim), Nederland (Vianen), Groot-Brittannië (Londen) en Zuid-Afrika (Johannesburg). Meer informatie: www.cosa.nl.

Contact:

COSA BV

Havenweg 24 A

4131 NM Vianen

Telefoon: 0347 - 324624

E-mail: info@cosa.nl

Website: www.cosa.nl

­­­­­________________________________________________________________________________

Voor redactionele informatie: (ref: Pb0406)

Influx PR - Frieda Zieleman, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn

Telefoon: 055 - 366 30 34, e-mail: frieda@influx-pr.com, website: www.influx-pr.com