Verbeterd bericht over de benoeming van 2 vice-presidenten in de Hoge Raad

Het persbericht van 24 mei 2006 omtrent âBenoeming twee vice-presidenten Hoge Raadâ dient te luiden:

De ministerraad heeft er op voorstel van minister Donner van Justitie mee ingestemd om mr. G.J.M. Corstens (60) en mr. J.W. van den Berge (58) voor te dragen voor benoeming tot vice-presidenten in de Hoge Raad der Nederlanden.

De heer Corstens is sinds 1995 raadsheer in de Hoge Raad en is werkzaam in de strafkamer. Hij zal als vice-president ook in de strafkamer werkzaam zijn. De heer Corstens was van 1980 â 1995 hoogleraar strafrecht aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en raadsheer-plaatsvervanger in het gerechtshof Arnhem. De heer Corstens wordt benoemd in de vacature die op 1 september a.s. zal ontstaan als gevolg van de aanwijzing van mr. C.J.G. Bleichrodt tot waarnemend advocaat-generaal bij de Hoge Raad.

De heer Van den Berge is sinds 2001 raadsheer in de Hoge Raad en is werkzaam in de belastingkamer. Hij zal als vice-president ook werkzaam zijn in de belastingkamer.
De heer Van den Berge is in zijn loopbaan inspecteur rijksbelastingen geweest, gerechtsauditeur bij de Hoge Raad, rechter in de rechtbank Rotterdam, raadsheer bij het gerechtshof Amsterdam en van 1992 tot 2001 advocaat-generaal bij de Hoge Raad.
De heer Van den Berge wordt benoemd in de vacature die op 1 september a.s. zal ontstaan als gevolg van de aanstelling van mevrouw mr. A.E.M. van der Putt-Lauwers tot raadsheer in buitengewone dienst in de Hoge Raad.

Den Haag, 30 mei 2006
mw. mr. E. Hartogs, griffier
tel 070-3611236


Bron: Hoge Raad der Nederlanden
Datum actualiteit: 31 mei 2006 Naar boven