Nieuwe vorm van betrokken ondernemen

Van empel woordwerk b.v.

Goedkoper inkopen en ook nog goede doelen steunen!

Onder de naam Henres kunnen bedrijven, instellingen en particulieren tegen aantrekkelijke tarieven verzekeringen, hypotheken, pensioenen, telefoniediensten en energie inkopen en tegelijkertijd ook nog een maatschappelijk doel bij hen in de buurt of verder weg sponsoren.

Het principe is simpel. Voor het afsluiten van verzekeringen, hypotheken en pensioencontracten ontvangen tussenpersonen provisie. Bij hypotheken en pensioenen alleen al worden - afhankelijk van de grootte van het contract - duizenden tot tienduizenden euro's afsluitprovisie in rekening gebracht. Maar daar blijft het niet bij. Telkens weer wanneer er voor een verzekering, hypotheek of pensioen premie betaald wordt, ontvangt de betreffende tussenpersoon een beloning, ook al verstuurt hij voor dat geld alleen maar een acceptgirokaart.

Bij telefonie en energie werkt het iets anders. Maar ook daar hebben klanten er geen flauw benul van hoeveel er aan hen wordt verdiend. Ze voelen dat het goedkoper kan, maar weten niet hoe?

Henres zorgt ervoor dat het goedkoper kan en dat er daarnaast ook nog geld naar een goed doel gaat, zoals een basisschool, kinderdagverblijf, sportvereniging, het Rode Kruis, etc. Het te sponsoren goede doel wordt bepaald door de klant.

Voor de promotie van deze nieuwe vorm van betrokken ondernemen is Henres een samenwerkingsverband aangegaan met de sociale werkvoorziening (SW). Medewerkers van aangesloten SW-bedrijven werven via de telefoon klanten, geven advies en onderhouden daarna het contact met de klant. Ze doen dat in het kader van een leerprogramma, met behulp van speciaal hiervoor ontwikkelde software. Dit versterkt hun positie op de arbeidsmarkt.

Om in aanmerking te komen voor financiële steun, moeten te sponsoren organisaties voldoen aan een aantal criteria, zoals inschrijving bij een Kamer van Koophandel, dan wel een aantoonbare ontheffing daarvoor. Zoals alle tussenpersonen staan ook Henres en de aangesloten organisaties onder toezicht van de autoriteit financiële markten. Henres heeft bovendien een commissie van Toezicht ingesteld, die toeziet op een juiste besteding van het geld.

Henres is een netwerk van ondernemingen en individuen met een sterke maatschappelijke betrokkenheid. Het bedrijf is actief op het gebied van verzekeringen, pensioenen, hypotheken, telefonie en energie, zowel voor de consument als het bedrijfsleven.

Nadere informatie: www.henres.nl

---