Ingezonden persbericht


Lunteren, 30 mei 2006

ITSMF Nederland verwelkomt nieuwe directeur

Het bestuur van ITSMF Nederland heeft Arjen Droog aangesteld als nieuwe directeur van haar bureau. Droog, momenteel als senior consultant werkzaam bij Inter Access, volgt op 1 augustus aanstaande Jan Niessen op, die vanaf 2004 de post heeft waargenomen.

Arjen Droog is geen onbekende in het Nederlandse IT service management domein. Hij is mede-oprichter van de Beroepsgroep ICT Service Management -van welke organisatie hij ook enige tijd bestuurslid en voorzitter was- en als examenmaker en corrector betrokken bij exameninstituut Exin. Sinds januari vorig jaar is Droog bestuurslid van ITSMF Nederland.

Jeroen van Rooden, voorzitter van ITSMF Nederland, is verheugd over de benoeming. "Met de aanstelling van Arjen wordt de continuïteit in de activiteiten van ITSMF Nederland op uitstekende wijze gewaarborgd. Arjen heeft zijn roots in het vakgebied, kent deze wereld bijzonder goed en heeft uitgesproken en goede ideeën over de rol en de ambities van ITSMF als uniek IT platform, waarin de IT service providers, de IT adviseurs en de IT afnemers verenigd zijn. Met Arjen, het ITSMF kantoor, onze leden en sponsoren hebben we als ITSMF Nederland een stevige motor achter de verdere verspreiding van kennis rondom IT service management en IT management en het delen van kennis en best practices op deze gebieden."

Arjen Droog begint vol ambitie aan zijn nieuwe klus: "ITSMF heeft de afgelopen jaren flink aan de weg getimmerd. De bekendheid, de activiteiten en de professionaliteit van de organisatie vormen een solide fundament om ITSMF nieuwe impulsen te geven en verder uit te bouwen. Ik zal mij daarbij vooral richten op het leveren van toegevoegde waarde voor onze leden."

Jan Niessen wil zich na zijn vertrek weer volledig richten op de ontwikkeling van zijn eigen adviesbureau. Jeroen van Rooden over de rol die Niessen binnen ITSMF heeft gespeeld: "Jan heeft ITSMF op vakundige wijze door een lastige periode in haar bestaan geloodst waarin de focus, die van oorsprong op uitsluitend ITIL en de verspreiding van ITIL kennis en -ervaringen lag, geleidelijk is verbreed naar het gehele vakgebied van IT Servicemanagement, IT management en IT governance. Ook de betrokkenheid vanuit de leden is in de afgelopen periode verbreed naar de strategische laag van de organisatie, getuige onder meer de succesvolle CIO diners, die ITSMF organiseert. Hiermee heeft Jan de basis gelegd voor de groei die ITSMF nu weer doormaakt." Jan Niessen blijft ook na 1 augustus betrokken bij ITSMF. Hij treedt toe tot de Raad van Advies van de IT branchevereniging.

Over ITSMF Nederland
Wat in 1993 begon als een 'ITIL club', is vandaag de dag uitgegroeid tot de grootste onafhankelijke vereniging op IT servicemanagement- en IT management gebied. Tot de plusminus 450 bedrijven en organisaties die lid zijn van ITSMF Nederland behoren IT-afnemers uit alle sectoren van de Nederlandse economie, IT dienstverleners en consultancy bedrijven. ITSMF ondersteunt de ontwikkeling van het IT servicemanagement werkveld en stimuleert de uitwisseling van kennis met verwante vakgebieden. ITSMF treedt op als netwerkorganisatie voor haar leden in Nederland. Onafhankelijk van producten, leveranciers en/of branches creëert zij een forum ten behoeve van informatie- en kennisuitwisseling. De beproefde instrumenten die ITSMF daarbij ter beschikking staan zijn:
- seminars, die zich richten op specifieke aspecten (bijvoorbeeld IT governance),
- het jaarlijkse Best Practices Congres, waar uitwisseling van kennis en ervaring centraal staat
- het ITSMF jaarcongres, dat een overzicht geeft van de stand van zaken op het vakgebied en dat veel ruimte biedt aan het netwerkconcept van de vereniging
- de IT Service Management Library, een boekenreeks onder auspiciën van ITSMF Nederland, waarin vooraanstaande vakgenoten gepubliceerd hebben over ITIL, ASL, Prince2, ISPL en IT Governance
- het CIO diner, tijdens welke CIO's visie en kennis uitwisselen aan de hand van een door een aantal inleiders aangedragen thema's en stellingen.
- het tijdschrift Ties, dat in opdracht van ITSMF wordt uitgegeven en dat als orgaan van de vereniging geldt.

ITSMF Nederland maakt deel uit van ITSMF International, het internationale Service Management platform, waarbij inmiddels 33 landenverenigingen zijn aangesloten.



Ingezonden persbericht