Ingezonden persbericht


Persbericht

mei 2006

Scriptieprijs Fryske Akademy

De Fryske Akademy in Leeuwarden schrijft voor de negende keer de tweejaarlijkse scriptieprijsvraag uit. Studenten van universiteiten en hogescholen worden daarbij in de gelegenheid gesteld om mee te dingen naar de prijs van duizend euro, door voor 1 oktober 2006 een afstudeerscriptie in te sturen die aan de gestelde voorwaarden voldoet.

De prijs is bestemd voor studenten die wetenschappelijk onderwijs volgen en voor studenten van een HBO-opleiding Fries. Het onderwerp van de scriptie moet liggen op het gebied van de Friese taal en cultuur (taal- en letterkunde, geschiedenis, sociale wetenschappen) en de scriptie moet tot stand gekomen zijn in de academische jaren 2004/2005 of 2005/2006. De taal van de scriptie is bij voorkeur het Fries. Verder moet de scriptie nog niet zijn uitgegeven of worden uitgegeven voordat de uitslag van de jury bekend is.

Een wetenschappelijke jury, samengesteld uit kringen van de Fryske Akademy, zal de scripties beoordelen en advies uitbrengen aan het Raad van Toezicht betreffende het toekennen van de prijs. Over het oordeel van de jury kan niet worden gecorrespondeerd. De mogelijkheid bestaat dat de Fryske Akademy overgaat tot uitgave van de bekroonde scriptie. Indien de taal van de scriptie geen Fries is, dient deze voor publicatie in het Fries te worden vertaald.

De scriptieprijs van de Fryske Akademy is ingesteld bij gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de Fryske Akademy in 1988 en is bedoeld om studenten die hun afstudeeronderzoek op Fryslân (willen) richten, te steunen.

////////////////////////////////////////

Voor nadere informatie: Fryske Akademy, Doelestraat 8/Postbus 54 8900 AB Leeuwarden, Mettje de Vries, Managementondersteuning & Communicatie, tel. (058) 234 30 66 of e-mail mdvries@fa.knaw.nl

Fryske Akademy
Postbus 54
8900 AB LJOUWERT

T: (058) 234 30 66 (trochkiesnûmer)
F: (058) 213 14 09
I: www.fryske-akademy.nl