Gemeente Sint-Oedenrode


OPENBARE BESLUITENLIJST B&W VERGADERING D.D. 23 mei 2006 PAGINA 1

Nr. 5 Onderwerp Voorstel Besluit Samenvattin g. Aanwezig:
Burgemeester P.M. Maas
Wethouder van den Berk ­ van de Laar, Wethouder Hendriks ­ van Kemenade, Wethouder Dekkers,
Gemeentesecretaris Compagne.

1. Best.secr Openbare- en niet openbare Goedkeuring Na aanpassing Besluitenlijst B&W-vergadering dd. 16 akkoord. mei 2006

2. Best.secr Verzoek tot Opening Bijenhotel bij Beslissen wie opening zal verrichten. Weth. Hendriks zal Kinderboerderij Kienehoeve d.d. 2-6- opening verrichten. 2006.

3. BEZ-BC Burgerjaarverslag 2005. Voor kennisgeving aannemen. Akkoord.
4. BEZ-BC 1e Berap 2006/1e bedrijfsvoeringspaper 1. instemmen met voorleggen 1e Berap 2006 aan de Akkoord. 2006/beantwoording college-vragen 1e raad; Berap 2006. 2. kennisnemen van 1e bedrijfsvoeringpaper 2006; 3. kennisnemen van de beantwoording op de door het college gestelde vragen over de 1e Berap 2006.


5. Gem.secr Doorontwikkeling Programmabegroting. Instemmen met de voorgestelde aanpak doorontwikkeling Akkoord. van de programma begroting. De kosten voor begeleiding ad 10.000,-- dekken uit de post OOT.
6. PBZ-BW Jaarverslag 2005 en begroting 2007 Akkoord gaan met raadsvoorstel. Akkoord. Regionaal Milieubedrijf.

7. SLZ-IG Openingshandeling bedrijventerrein "De 1. instemmen met het verlenen van een bijdrage van - Akkoord; Kampen". 1.500,-- aan de openingshandelingen; - Weth. Dekkers 2. medewerking verlenen aan het plaatsen van verricht de opening. mededelingen in de gemeentelijke media; 3. aanwezig zijn bij en het verrichten van de openingshandeling op 3-9-2006.


8. SLZ-IG (Her)Inrichting/onderhoud Past. Instemmen met voorgestelde benadering en die ter 1. instemming met Hackenstraat, Sluitappel, Verwestraat, besluitvorming voorleggen aan de raad. fasering en Groene Woud. kostentoedeling; 2. materiaal Sluitappel kiezen voor hoogwaardige betonstraatklinker (m.n. kleurstelling)

OPENBARE BESLUITENLIJST B&W VERGADERING D.D. 23 mei 2006 PAGINA 2

Nr. 5 Onderwerp Voorstel Besluit Samenvattin g.
9. SLZ-IG Sanering huishoudeljjke Kennisnemen van: Akkoord. afvalwaterlozingen Buitengebied, 1. stand van zaken subsidies; afwikkeling. 2. bezwaar maken tegen afwijzingsbeschikking DLG; 3. versturen rekeningen aan gesaneerde panden; 4. (financiële) consequenties van afkoop van eenmalige energiekosten; 5. start handhaving van niet-gesaneerde lozingen; 6. de raad per brief informeren over de afwikkeling.


10. BEZ-BV Verordening Brandweerzorg en De verordening ter vaststelling voorleggen aan de raad. Akkoord. rampbestrijding.

11. BEZ-BV Ontwerp-beleidsbegroting 2007 De raad voorstellen in te stemmen met de ontwerp Akkoord. Hulpverleningsdienst Brabant-Noord. beleidsbegroting 2007 met het reeds door ons ingenomen standpunt t.a.v. met uitzondering van de verhoging van 0,50 voor de doorontwikkeling van de reorganisatie van de HVD Brabant-Noord in afwachting van de resultaten van de nog te houden evaluatie.
12. BEZ-BV Concept jaarverantwoording 2005 incl. De raad voorstellen in te stemmen met de Jaarrekening Akkoord. resultaatverdeling hulpverleningsdienst 2005 (met uitzondering van een te vormen reserve) van Brabant-Noord. de HVD Brabant-Noord.
13. BEZ-BV Jaarrekening 2005 en begroting 2007- De raad voorstellen in te stemmen met de concept- Akkoord. 2010 gemeenschappelijk meldcentrum jaarrekening 2005 en de concept-begroting 2007-2010 Brabant-Noord (GMC). van GMC.
14. PBZ-BW Bouw Carport Irenestraat 11. Medewerking verlenen aan de bouw van een carport. Akkoord.
15. PBZ-BW Goedkeuring bestemmingsplan "Sint- Kennisnemen van het besluit van Gedeputeerde Staten tot Akkoord. Oedenrode Zuid". goedkeuring van het bestemmingsplan.
16. PBZ-WIZ (ontwerp) Productenbegroting 2007 De raad adviseren: Akkoord. GGD Hart voor Brabant. 1. de stand van zaken herijking GGD voor kennisgeving aannemen met de opmerking dat de herijking eerst zijn beslag kan krijgen in de GGD-begroting 2008; 2. instemmen met de begrotingsuitgangspunten 2007 onder de aanekening dat de GGD HvB voor zowel de voorgenomen begrotingswijziging 2006 als voor de inwonerbijdrage RAV 2007 een nieuwe voorstel zal moeten doen met als uitgangspunt dat de totale inwonerbijdrage RAV voor het gehele geografische gebied in het kader van de publieke borging maximaal de huidige inwonerbijdrage RAV zal zijn. Bij dit nieuwe en onderbouwde voorstel moet de GGD eventuele dekking uit reserves betrekken; 3. opmerken dat de concept-begroting 2007 weliswaar

OPENBARE BESLUITENLIJST B&W VERGADERING D.D. 23 mei 2006 PAGINA 3

Nr. 5 Onderwerp Voorstel Besluit Samenvattin g. aansluit op het herijkingstraject, maar dat voor de producten jeugdpsychologie, logopedie, jeugdtandverzorging en medische milieukunde nog nader afstemmingsoverleg nodig is tussen de GGD, de gemeenten en het veld. Het uitgangspunt daarvoor moet het in de WCPV bedoelde wettelijke basispakket zijn. Ook zal de discussie over het voorgenomen afstoten van het preventieproject Gezonden School en Genotmiddelen in met name de regio Brabant- Noordoost nog moeten worden gevoerd.


17. SLZ-EVO Toezicht en handhaving kwaliteit 1. De notitie "toezicht en handhaving kwaliteit Akkoord. Kinderopvang. kinderopvang gemeente Sint-Oedenrode" vaststellen; 2. de notitie bekendmaken via de gemeentepagina en toezending aan kinderopvangorganisaties in de gemeente; 3. de notitie ter kennisname aan de raad; 4. instemmen met verslag van alle toezicht- en handhavingstaken 2005 aan het Min. SZW en ter verantwoording zenden aan de raad en de Min. SZW.


18. SLZ-IG Waterplan. Voor kennisgeving aannemen. De raad voorstellen in te stemmen met het waterplan.