Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

31 mei 2006

Eibergen - Diefstal van kassa

Onbekenden hebben dinsdagavond (30/05) bij een boederijwinkel aan de Borculoseweg een kassa met geld gestolen. De deur van de winkel was niet afgesloten en de diefstal had plaats tussen ongeveer 19.40 en 19.50 uur. De 28-jarige eigenaar ontdekte de diefstal en deed aangifte bij de politie die een onderzoek instelt.

Wehl - Inbraak in pand

Onbekenden hebben in de nacht van maandag op dinsdag (30/05) ingebroken in een pand aan de Nieuw Wehlseweg. Er is niets verdwenen maar de daders richtten een flinke ravage aan. Zij vernielden onder andere enkele deuren, knipten diverse telefoonkabels door en trokken een sleutelkastje van de muur. De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak.

Eibergen - Politie houdt agressieve winkeldief aan

De politie heeft dinsdagmiddag (30/05) in een supermarkt aan de Laagte een 46-jarige winkeldief uit Neede aangehouden. Winkelpersoneel betrapte de man rond 16.15 uur op het wegnemen van onder meer enkele blikjes Cola-tic met een gezamenlijke waarde van bijna 10.00 euro. Bij de aanhouding ontstond er een vechtpartij. Het personeel droeg de verdachte over aan de politie. Hij weigerde in eerste instantie zijn naam te noemen. De politie bracht de man, geboeid, over naar het politiebureau en na verhoor is hij weer in vrijheid gesteld.Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Zeddam - 29 bestuurders in de fout

Negenentwintig bestuurders van motorvoertuigen gingen dinsdagmorgen (30/05) tijdens een snelheidscontrole op de Beekseweg in de fout. Zeshonderdtien bestuurders passeerden de controle. Van hen reden er 29 sneller dan de toegestane snelheid van 80 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 125 km per uur. De overtreders kunnen binnenkort de boete thuis verwachten.

Einde berichten.

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --