Ingezonden persbericht


Dutch Karakoram Expedition 2006 op eenzame hoogte dankzij sponsoring Databasement

Databasement levert financiële bijdrage voor tenten expeditieleden

Zoetermeer, 31 mei 2006 - Databasement, specialist op het gebied van dataopslag, beveiliging, archivering, verplaatsing en management van data, sponsort de Dutch Karakoram Expedition 2006. Vier expeditieleden vertrekken op 6 juni 2006 naar Islamabad, de hoofdstad van Pakistan, om twee '8000-ers' te beklimmen. Doel van de expeditie is om de top te behalen van de 8.035 meter hoge Gasherbrum II en de nabijgelegen Broad Peak van 8.047 meter. Databasement levert financiële ondersteuning voor een cruciaal onderdeel van de uitrusting: tenten die de expeditieleden in de hoogtekampen beschermen, ongeacht het weertype.

De Dutch Karakoram Expedition 2006 is een waar avontuur. Het weer in dit gebied is uiterst wisselvallig. Dagenlange stormen en hevige sneeuwval volgen op korte perioden met relatief goed weer. Een combinatie van ervaring, gedegen training en een uitgebreide voorbereiding is noodzakelijk, aangezien de klim wordt gedaan zonder hoogtedragers en zuurstoftanks. De ervaren deelnemers Reinier Zuidhoff, Jelle Egas, Folkert Bloembergen en Menno Frantzen hebben allen al een aantal expedities op hun naam staan. Bij een geslaagde expeditie zullen zij de eerste Nederlanders zijn die de Broad Peak bedwongen hebben.

Expeditieleider Reinier Zuidhoff: "Een unieke expeditie als deze staat of valt met sponsoring. We zijn dan ook erg blij dat Databasement bereid was om ons financieel te ondersteunen. De speciale tenten die we hebben aangeschaft, zijn een cruciaal onderdeel van onze uitrusting. Zonder goede en veilige beschutting is de kans op succes minimaal."

"Net als de expeditieleden houdt Databasement van uitdagingen", zegt Tjeerd Bloembergen, commercieel directeur van Databasement. "Wij houden het echter bij de veilige opslag, archivering en het beheer van data. Maar dat wil niet zeggen dat we een expeditie als deze niet willen ondersteunen. Sterker nog, we leveren graag een bijdrage aan de veiligheid van de deelnemers van de Dutch Karakoram Expedition 2006."

Voor meer informatie over de Dutch Karakoram Expedition 2006: http://www.demmeniesport.com/expedities/nederlandse_karakorum_expeditie2006

Over Databasement
Databasement, gestart in 2001, levert en implementeert oplossingen voor opslag, beveiliging, archivering, verplaatsing en management van data. Het bedrijf verzorgt diensten op het gebied van storage, uitwijk en disaster recovery. Met InControl geeft Databasement klanten real-time inzicht in en controle over hun repliceerbare back-up. De portal is gebaseerd op de technologie van de vooraanstaande Databasement-partner Network Appliance, wereldwijd marktleider in intelligente dataopslagsystemen. Databasement richt zich hiermee op organisaties in allerlei branches, waarbij het de architectuur steeds volledig afstemt op de dataomgeving van de opdrachtgever. Databasement heeft 34 medewerkers. Het bedrijf is gevestigd in Zoetermeer en Gent (België) en maakt voor zijn diensten gebruik van verschillende datacenters.