Gemeente Delft

Nieuwe inrichting wegen rond Poptahof

De Papsouwselaan gaat nog in 2006 van 2x2 rijstroken naar 2x1 rijstroken. Hierdoor ontstaan twee veilige oversteekplaatsen bij de tramhalte op de Papsouwselaan. Hiermee komt de gemeente tegemoet aan de vaak geuite klacht van bewoners over de onveiligheid van deze plek. Met deze tijdelijke maatregelen wordt vooruitgelopen op definitieve vormgeving van de infrastructuur rond Poptahof.

De rijstrook aan de kant van de Poptahof krijgt een functie voor laden en lossen en parkeren. De parallelweg kan zo vervallen, waardoor ook de veiligheid bij het fietspad toeneemt. In de andere rijrichting verdwijnt de rijstrook die langs de trambaan ligt. De insteekparkeerplaatsen bij de winkels blijven behouden.

Het college stelt de raad voor nadere ontwerpen te laten maken voor een definitieve herinrichting van de Papsouwselaan en Martinus Nijhofflaan. De aanpassingen van de infrastructuur komen voort uit het Lokaal Verkeer- en Vervoerplan (LVVP) en het masterplan Poptahof. Vertegenwoordigers van 3VO en Childstreet/Habiforum zijn nadrukkelijk bij de plannen betrokken geweest.

Uitgangspunt is dat op de Martinus Nijhofflaan de 2x1 rijstroken gehandhaafd blijven en er een aansluiting komt op de Provinciale weg. De aansluiting van de Martinus Nijhofflaan op de Provinciale weg moet gaan zorgen voor een betere ontsluiting van de winkelcentra. De verkeersdruk op Martinus Nijhofflaan, Papsouwselaan en Voorhofdreef zal daardoor afnemen. Dat moet het mogelijk maken de omringende straten in te richten als verblijfsgebied.

Bij de uiteindelijke aanpak krijgt de kruising Westlandseweg - Papsouwselaan een andere inrichting. Bij de herinrichting wordt ook gekeken naar de plek van de tramhaltes in relatie tot winkels en voorzieningen in het gebied en de directe omgeving. Bij de herinrichting zal ook de instelling van de verkeerslichten worden aangepast.

De tijdelijke maatregel wordt in de tweede helft van 2006 genomen. De overige werkzaamheden zijn gepland van medio 2007 en lopen door tot 2010.

Voor nadere informatie
Communicatie gemeente Delft, Willem van de Ven (015-2602782)
-----------------------

---- --