Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Amsterdam/Zaandam, 31 mei 2006

Veel aanmeldingen bij aanvang voorinschrijving 4e Dam tot Dam Wandeltocht

Hoewel de voorinschrijving voor de Dam tot Dam Wandeltocht pas sinds 26 april is geopend, hebben zich nu al bijna 1.000 wandelaars ingeschreven. Het aantal van 1.000 betekent in vergelijking met een jaar eerder een aanzienlijke stijging van 25%, hetgeen aantoont dat de interesse in de Dam tot Dam Wandeltocht nog immer groeiende is.

De organisatie verwacht dan ook dat het aantal van 8.325 wandelaars, die afgelopen jaar deelnamen aan de 3e editie, met minimaal 1.500 wandelaars zal worden overtroffen. De Dam tot Dam Wandeltocht is nu al binnen drie jaar uitgegroeid tot één van de grootste wandelevenementen van Nederland. Onder de aanmeldingen bevinden zich maar liefst 71% vrouwen en opvallend is verder dat de meeste wandelaars zich tot dusver hebben opgegeven voor de 18 km. Tenslotte blijkt ook de nieuwe NS-actie aan te slaan. Meer dan 10% van alle reeds aangemelde wandelaars heeft al gebruik gemaakt van deze actie, waarbij reizigers de mogelijkheid krijgen voor de prijs van ¤ 12,50 p.p. op 16 september 2006 naar Amsterdam Centraal of Zaandam te reizen. Zo'n 2e klas retourticket is geldig vanaf alle stations in Nederland. Online aanmelding is tot en met 27 augustus mogelijk op www.damtotdamwandeltocht.nl.

Start Nordic Walkers tussen 7.45 - 8.00 uur
Omdat de groep Nordic Walkers bij wandelevenementen sterk groeiende is, heeft de organisatie van de Dam tot Dam Wandeltocht besloten de start van de Nordic Walkers op de 18, 26 en 40 km te scheiden van de overige wandelaars. Met een kwartier voorsprong op de overige wandelaars, die starten tussen 8.00 - 11.00 uur vanaf De Dam in Amsterdam, hebben de Nordic Walkers meer ruimte om hun wandeltechniek uit te voeren. Deelnemers aan de 9 km starten allemaal tussen 9.00 - 11.00 uur vanuit Sporthal De Vang in Zaandam.

Goede doelen actie slaat aan
Alle deelnemers aan de Dam tot Dam Wandeltocht gaan weer een prachtige prestatie leveren, waarbij zij ook de minder bevoorrechte medemens laten meedelen. De doelstelling is zoveel mogelijk verschillende goede doelen actief bij de Dam tot Dam Wandeltocht te betrekken. Het doet de organisatie dan ook goed dat de volgende goede doelen zich al hebben aangemeld: Stichting Spieren voor Spieren, Mekong Eye Doctors, Stichting 4Kenia, Stichting Leukemie.nl, KWF Kankerbestrijding, Stichting Witte Bedjes, Dorcas AAC, Right to Play, MYBODY, Vereniging Bartiméus, Reumafonds en Emma Kinderziekenhuis AMC. Op de website van de goede doelen zelf vindt u t.z.t. meer gedetailleerde informatie.

Gratis deelname jeugd t/m 12 jaar
Voor jongeren t/m 12 jaar is het extra voordelig om deel te nemen aan de Dam tot Dam Wandeltocht. De jongste wandelaars hoeven namelijk niets te betalen voor hun deelname, maar krijgen wel net als alle overige deelnemers gratis versnaperingen bij de verzorgingsposten en een fraaie herinneringsmedaille. De meest aantrekkelijke afstand voor de jeugd is de 9 km wandeltocht met start en finish bij Sporthal De Vang in Zaandam. De 9 km wandelaars zullen kennis maken met een verrassend parcours dat de wandelaars o.a. leidt over de schelpenpaden in het fraai opgeknapte Darwinpark (met gerenoveerde kinderboerderij), langs de Zaandamse haven en de gezellige Dam. Ook aan de andere afstanden mogen kinderen t/m 12 jaar gratis deelnemen, waardoor het voor gezinnen extra aantrekkelijk is om deel te nemen aan de Dam tot Dam Wandeltocht.

------------------------------------------EINDE PERSBERICHT-------------------------------------



Ingezonden persbericht