Ingezonden persbericht


Collax benoemt Paula Hunter tot Vice-President Marketing in de VS

Europese marktleider in Linux-functionaliteit voor het MKB bereidt introductie in Amerika voor

München, 31 mei 2006 - Collax, een Duitse aanbieder van open source-servertechnologie, heeft Paula Hunter benoemd tot Vice-President Marketing Verenigde Staten. Hunter gaat in deze rol deel uitmaken van het managementteam. Zij is afkomstig van het Open Source Development Lab (OSDL).

Collax opent binnenkort een kantoor in de omgeving van Boston. Dat betekent nieuwe kansen voor duizenden resellers op de Amerikaanse markt. Het vlaggenschipproduct van het bedrijf, de Collax Business Server, is een reeks van open source-applicaties waarin alle belangrijke veiligheidsfuncties en netwerkinfrastructurele en communicatiefuncties zijn samengebracht. Om de oplossing te gebruiken, hebben kleine en middelgrote bedrijven geen kennis van Linux nodig.

Paula Hunter heeft meer dan twintig jaar ervaring in bedrijfsinformatietechnologie, open source-marketing en business development. Ze was directeur Marketing en Business Development bij OSDL, een wereldwijd consortium van toonaangevende technologiebedrijven, dat zich richt op een bredere acceptatie van Linux. Eerder had Hunter leidinggevende functies bij bedrijven als UnitedLinux, Xevo Corporation, het ASP (Application Service Provider) Industry Consortium en Compaq Computer Corporation. "Paula brengt behalve haar ervaring in de Linux-markt ook een enorm netwerk van partners en klanten mee", zegt Olaf Jacobi, CEO van Collax. "Haar sterke achtergrond is van onschatbare waarde voor het Collax-team, nu we ons voorbereiden op onze introductie in de Verenigde Staten."

"Linux is gemeengoed geworden in grote ondernemingen en is nu klaar voor bredere acceptatie in kleine en middelgrote bedrijven", zegt Hunter. "Ik kijk ernaar uit een bijdrage te kunnen leveren aan de positionering en groei van Collax in deze markt."

Collax ontwikkelt en verkoopt serveroplossingen voor veiligheidsfuncties en netwerkinfrastructurele en communicatiefuncties. Alle Collax-serveroplossingen zijn eenvoudig te integreren met bestaande netwerkinfrastructuren. De Collax Business Server is gebaseerd op Linux en biedt beveiligings-, netwerk- en communicatiefunctionaliteit. De Collax Open-Xchange Server biedt bedrijven alle tools voor efficiënte e-mailcommunicatie en teamwork. Collax Appliances zijn voorgeïnstalleerde oplossingen die software en hardware combineren om het gebruikersgemak te bevorderen.

###

Over Collax
Collax maakt Linux eenvoudig. Het bedrijf ontwikkelt Linux-gebaseerde serveroplossingen (met en zonder hardware) voor kleine en grote bedrijven, afdelingen en filialen. Collax-servers zijn niet alleen te gebruiken als groupware-, bestanden-, mail-, proxy- en webservers, maar ook als een VPN-gateway en -firewall. U hoeft geen Linux-expert te zijn om Linux te gebruiken. Collax heeft een drieledige technische implementatieprocedure ontwikkeld. 'Managed Selection': Collax selecteert de beste open source-software en garandeert operabiliteit. 'Managed Integration': de open source-servercomponenten zijn diep in het besturingssysteem geïntegreerd. De Collax GUI faciliteert de werking via een eenvoudige gebruikersinterface. De gebruiker wordt niet met de complexiteit van Linux geconfronteerd. 'Managed Support': updates worden aangeboden als bundels en zijn met een simpele muisklik te installeren. Dat resulteert in economische, veilige en schaalbare serversuites die zonder kennis van Linux zijn te gebruiken en eenvoudig te integreren in Windows-, Macintosh- of Linux-netwerken. De hoofdkantoren van de onderneming zijn gevestigd in München/Ismaning (Duitsland) en Boston (VS).