Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

Duitsers kijken op Samsung T-DMB mobiele telefoon live naar TV-uitzendingen WK voetbal

Samsung en Debitel realiseren Europa's eerste mobiele TV-service via T-DMB

Stuttgart, 31 mei 2006 - Samsung en Debitel lanceren Europa's eerste mobiele TV-service die gebaseerd is op T-DMB (Terrestial Digital Multimedia Broadcasting) in Duitsland. Daardoor kunnen de Duitsers als eerste van Europa op hun mobiele telefoon live televisiekijken, te beginnen met alle wedstrijden van het WK voetbal. Samsung onderstreept hiermee haar technologisch leiderschap in mobiele telefonie. Voor de Zuid-Koreanen is live televisiekijken op de mobiele telefoon al gemeengoed. Samsung verwacht dat de introductie van T-DMB in Europa haar marktpositie verder zal verstevigen.

De mobiele TV-service van Debitel, één van de grootste mobiele serviceproviders van Duitsland, kunnen abonnees vanaf 31 mei gebruiken. Samsung levert de mobiele telefoon P900 die nodig is om mobiel TV te kijken. T-DMB is als eerste beschikbaar in Berlijn, Keulen, München, Stuttgart en Frankfurt. Na de introductie in de vijf grootste steden kunnen ook inwoners van andere grote steden in Duitsland gebruikmaken van de nieuwe mobiele service.

Naar verwachting wordt dit najaar het Nederlandse netwerk geschikt gemaakt voor T-DMB. Zodra het netwerk gereed is, zal Samsung ook in Nederland T-DMB mobiele TV-telefoons aanbieden.

Samsung Electronics
Samsung Electronics is wereldwijd toonaangevend in geheugenchips, telecommunicatie, digitale media en digitale convergentietechnologie en één van de snelst groeiende merken ter wereld, met een merkwaardegroei van 186 procent in vijf jaar. Hiermee is Samsung het leidende merk in consumentenelektronica. De Koreaanse onderneming is 's werelds grootste fabrikant van TFT-/LCD-monitoren, kleurenbeeldschermen, televisies en geheugenchips. In 2005 behaalde Samsung een totale omzet van US$ 56,7 miljard en een nettowinst van US$ 7,5 miljard. Wereldwijd zijn bij Samsung 128.000 medewerkers actief in meer dan 120 kantoren in 57 landen. Voor meer informatie over Samsung Electronics Benelux kunt u bellen: 0900 20 20 088 (¤ 0,10 p/m) of terecht op de website: www.samsung.nl.

Samsung Fun Club

Word gratis lid van de Samsung Fun Club en profiteer direct van extra diensten en aanbiedingen voor jouw eigen Samsung mobiele telefoon. Op www.samsungfunclub.nl krijg je toegang tot de meest recente informatie, games en muziek. Download de leukste screensavers, luister naar de nieuwste ringtones en zoek de hipste accessoires uit. Ook kun je online games spelen en foto's uitwisselen op www.samsungfunclub.nl.

Voor toegang tot de Samsung Fun Club vanaf je mobiele telefoon druk je de i-button in.