Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District IJsselstreek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK

31 mei 2006

Terwolde - 7 boetes voor bestuurders

In het kader van de extra controles op het overschrijden van de snelheidslimiet op de Bandijk werd door de politie dinsdagmorgen (30-05) aan 6 bestuurders een boete uitgereikt voor te hard rijden (hoogste snelheid 80 km per uur waar 60 km is toegestaan) en aan 1 bestuurder voor het niet dragen van de autogordel.

Voorst - 4 bestuurders in overtreding

De politie heeft dinsdagmiddag (30-05) op meerdere plaatsen in de gemeente Voorst verkeerscontroles gehouden. Gelukkig viel het aantal overtredingen mee en werden 3 boetes uitgereikt voor het niet dragen van de autogordel en 1 boete voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs.

Laren - Rijbewijs ingenomen van beginnend bestuurder

De politie heeft op dinsdag (30-05) het rijbewijs van een beginnend bestuurder ingenomen. De man, een 20-jarige inwoner van Renswoude, reed met een snelheid van ruim 115 km op de Ooldselaan, waar 60 km per uur de maximaal toegestane snelheid is. De politie maakt proces-verbaal.

Zutphen - onderzoek brandstichting

Het onderzoek naar de brandstichting bij de Walter Gillijnsschool aan de Rietbergstraat op Tweede Paasdag heeft ondanks de inspanningen van de politie en de medewerking van de omwonenden tot nu toe geen verdachte opgeleverd.

De brand werd op de bewuste maandag rond 19.15 uur gemeld. Er bleek een buitendeur in brand te staan en de gealarmeerde brandweer bluste het vuur. Voor de zekerheid werd in het pand ook een koolmonoxidemeting verricht, maar er bleken geen gevaarlijke stoffen in de school terecht gekomen te zijn. Naast een technisch onderzoek heeft de politie een uitgebreid buurtonderzoek ingesteld. Hierbij zijn 150 buurtbewoners middels een brief benaderd. Nagenoeg 90 % reageerde op de brief, maar de verstrekte informatie leidde niet naar een verdachte. Wel gaven sommige buurtbewoners signalen over vandalisme af en wilde men in contact met de wijkagent komen. De politie is blij met de positieve reacties en vraagt bij vandalisme of ernstiger feiten altijd de politie te bellen. Mocht iemand toch nog bruikbare informatie over de brandstichting hebben, dan is deze welkom bij de politie Zutphen, via 0900 - 8844.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 6052

---- --