Partij van de Arbeid


Den Haag, 31 mei 2006


Vragen van de leden Dubbelboer en Blom (beiden PvdA) aan de minister van Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties


over het niet organiseren van regionale bijeenkomsten van het Burgerforum Kiesstelsel in Drenthe en Zeeland


1 Bent u op de hoogte van de regionale debatbijeenkomsten die georganiseerd worden door het Burgerforum Kiesstelsel?


2 Bent u ook op de hoogte van het feit dat er geen bijeenkomsten in Drenthe en Zeeland gehouden worden?


3 Klopt het dat op de begroting van uw ministerie een forse post is opgenomen voor het Burgerforum ten grootte van ongeveer 5 miljoen euro?


4 Klopt het dat voor het Burgerforum kosten noch moeite gespaard worden om de leden van het Burgerforum te onderrichten, waarbij professoren van naam en faam worden betrokken, weekenden in conferentieoorden worden doorgebracht en mooie publicaties worden geproduceerd?


5 Bent u het met ons eens dat de kosten van het organiseren van regionale bijeenkomsten in Drenthe en Zeeland in het niet vallen bij de gemaakte overige kosten?


6 Bent u het met ons eens dat het inwoneraantal van een provincie ook geen argument mag zijn om geen bijeenkomst te houden.


7 Is deze beslissing een voorbode van een uitkomst van het Burgerforum, namelijk dat, als er een voorstel komt voor een vorm van districtenstelsel, dat Drenthe en Zeeland vanwege de kosten gerelateerd aan het inwoneraantal maar geen districten moeten zijn?


8 Bent u het met ons eens dat het van respect naar de inwoners van Drenthe en Zeeland getuigt wanneer u daar toch bijeenkomsten van het Burgerforum organiseert? Omgekeerd geredeneerd: snapt u dat Drenten en Zeeuwen zich tekort gedaan voelen als wordt gezegd dat ze maar naar Zwolle of Groningen moeten gaan?


9 Bent u bereid om op korte termijn alsnog bijeenkomsten te organiseren voor inwoners van Drenthe en Zeeland in hun eigen provincie?


Met vriendelijke groet,


Chantal Linnemann

Secretaresse Voorlichting


Tweede Kamer-fractie Partij van de Arbeid

Plein 2

K 104

Postbus 20018

2500 EA Den Haag

Tel: 070 318 2694

Fax: 070 318 2800

c.linnemann@tweedekamer.nl