Politie Gelderland-Zuid

Man en even later ook vriendin aangehouden

Tiel, 31-05-2006 o Toen een Tielse vrouw dinsdagavond op het politiebureau in Tiel kwam informeren waar haar vriend was gebleven, die kort daarvoor was aangehouden, bleek zij onder invloed van alcohol. Ook zij werd aangehouden.

Rijdend over de Rivierenlandlaan zagen surveillerende agenten dat een inzittende van een tegemoetkomende auto de middelvinger naar hen opstak. Zij keerden daarop de auto en hielden de man, van 32 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats, aan voor belediging. De man gedroeg zich vervolgens erg agressief. Ook op het politiebureau verzette hij zich hevig en begon tegen deuren te schoppen en slaan. Daarop is de 32-jarige ingesloten in een observatiecel.

Toen zijn 54-jarige vriendin, die de auto op de Rivierenlandlaan bestuurde, even later op het politiebureau verscheen roken de agenten een alcohollucht. Daarom namen zij een blaastest bij de vrouw af. De uitslag bedroeg 275 ug/l, meer dan de toegestane 220. De 54-jarige is hierop aangehouden voor rijden onder invloed. (08)