Time : 14:12:30
Date : 31 May 2006
Sender Name: Mensura

Mensura Gemeenschappelijke Verzekeringskas voor Arbeidsongevallen verdeelt 10% van haar incasso tussen haar verzekerden voor het boekjaar 2005.

Het omzetcijfer van Mensura Gemeenschappelijke Verzekeringskas bereikte in 2005 ¤ 140,35 miljoen. Daardoor bedraagt het aandeel in de markt van arbeidsongevallenverzekeringen nagenoeg 15 %.

Het jaar 2005 stond in het teken van de verdere doorgroei, zowel in Wet '71, de privé-sector, als in Wet '67, de publieke sector. De oproep aan de makelaardij om de overheidsmarkt in te palmen heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen.

Tevens werden nog meer startende ondernemingen aangetrokken dankzij de verdere uitbouw van de elektronische opmaak van de polis, die ter beschikking wordt gesteld van de makelaars.

Het boekjaar 2005 werd afgesloten met een excellent resultaat van ¤ 37,44 miljoen waarvan een gedeelte uitzonderlijk resultaat door meerwaarde op aandelen.

Rekening houdende met dit uitstekend resultaat heeft Mensura Gemeenschappelijke Verzekeringskas besloten 10 % van de ontvangen premies te ristorneren aan de verzekerde ondernemingen.

SOLVABILITEIT
Een competitieve troef voor Mensura Gemeenschappelijke Verzekeringskas is dat gelijktijdig haar solvabiliteitsmarge meer dan 3 maal de wettelijk vereiste marge overtreft. Dit brengt Mensura Gemeenschappelijke Verzekeringskas in een toonaangevende positie in de verzekeringsmarkt.

ZEKERHEID KRIJGT EEN NIEUWE NAAM
In 2006 besloten 6 nichespelers uit de Belgische wereld van preventie, verzekering en nazorg hun krachten te bundelen en onder één gemeenschappelijke vlag verder te gaan.

De verzekeringsmaatschappijen ASSUBEL-APRA (arbeidsongevallen) en ASSUBEL-APRA N.V. (collectieve ongevallen en gewaarborgd loon), de externe diensten voor preventie en bescherming op het werk MSR-Famedi en APRIM, ASSUBEL Consult en APRA Medische Controle heten voortaan Mensura.

Mensura staat voor een sterk partnership dat toelaat om ten dienste van de werkgever dynamisch in te spelen op alle welzijnsbehoeften van zijn medewerkers.

Deze sterke samenwerking zorgt voor een uiterst compleet dienstenpakket dat alle aspecten van preventie en verzekering tot en met de nazorg omvat. De bundeling van alle activiteiten onder één enkele noemer verhoogt de efficiëntie en vooral de zekerheid van de aangesloten werkgevers en hun medewerkers.

EEN CONCEPT MET VISIE
In de hedendaagse economie zijn het vooral de mensen die het verschil maken. Door hun kennis en ervaring, door hun inzet en motivatie. Het menselijk kapitaal is dan ook één van de belangrijkste activa waarover een bedrijf beschikt.

Dit menselijk kapitaal sturen, beschermen en actief beheren is een prioriteit geworden. We denken daarbij niet alleen aan lichamelijke risico's, maar evenzeer aan een gezond psychosociaal evenwicht. Het één kan niet zonder het ander. Wie zich niet goed voelt op de werkvloer zal ook niet optimaal presteren.

In deze domeinen van verzekering, preventie en nazorg voor ondernemers en hun medewerkers heeft Mensura een toonaangevend beleid ontwikkeld.

SYNERGIE éN ONAFHANKELIJKHEID IN EEN TOTAALPAKKET
Mensura verzorgt een totaalpakket waarbij de synergie van de verschillende entiteiten onmiskenbare voordelen met zich meebrengt. Tegelijkertijd wordt de onafhankelijkheid van de entiteiten gewaarborgd, waardoor ze hun taak naar behoren kunnen uitvoeren zonder enige beïnvloeding.

Mensura is actief in de domeinen van arbeidsongevallenverzekering, collectieve ongevallenverzekering, gewaarborgd loon, gezondheidstoezicht, dynamisch risicobeheer, preventie en medische controle op het absenteïsme via volgende entiteiten:
- Mensura Gemeenschappelijke Verzekeringskas: wettelijk verplichte arbeidsongevallenverzekering

- Mensura Verzekeringen N.V.: collectieve ongevallenverzekering en gewaarborgd
loon

- Mensura Externe Dienst voor Preventie en bescherming op het Werk V.Z.W.: externe dienst voor dynamisch risicobeheer en gezondheidstoezicht

- Mensura Prevention, Health & Environment N.V.: advies en opleiding voor preventie, welzijn en milieu veligheidscoördinatie (coördinatie van tijdelijke en/of mobiele werkplaatsen)

- Mensura Medische Controle V.Z.W.: medische controle op het absenteïsme en
professioneel advies terzake

31 mei 2006.

Contactpersoon :
J.C. Debussche
Gedelegeerd Bestuurder,
Voorzitter van het Directiecomité
02/403.41.01

URL: http://www.mensura.be