Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

OKI Printing Solutions ondersteunt als enige Anoto-technologie

OKI C5450 en C9600-kleurenprinters maken geavanceerde verwerking van formulieren mogelijk

Hoofddorp, 31 mei 2006 - OKI Printing Solutions heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Anoto Group AB, een Zweeds bedrijf dat oplossingen ontwikkelt om handgeschreven informatie snel en accuraat om te zetten in digitale informatie. In het kader van deze samenwerking hebben de OKI C5450 en de C9600-kleurenprinters met goed gevolg het Anoto Print Qualification-programma doorlopen. Dit betekent dat zij standaardformulieren van een uniek rasterpatroon kunnen voorzien, zodat ze met een digitale pen beschreven en 'uitgelezen' kunnen worden. Het ei van Columbus voor mobiele werkers die veel formulieren gebruiken.

De rigoureuze tests die de OKI printers tijdens het kwalificatieprogramma hebben ondergaan, hebben aangetoond dat zowel de printer als de toner ruimschoots aan de eisen van Anoto voldoen. De C5450 en de C9600 zijn zelfs de enige printers in hun klasse die in staat zijn om het ultrafijne, nauwelijks zichtbare, rasterpatroon (de 'grid') volgens de vereiste specificaties, zonder enige vervorming, af te drukken. Het geheime wapen is de toonaangevende digitale LED-technologie van OKI Printing Solutions, die haarscherpe afdrukken, in hoge resolutie, op hoge snelheid garandeert. De inzet van deze printers levert bovendien een extra besparing op, omdat er geen kostbaar drukwerk meer nodig is.

"Dankzij de samenwerking met Anoto hebben we nu een totaaloplossing in huis voor organisaties waar op grote schaal met handmatig ingevulde formulieren gewerkt wordt. Zoals in de logistieke sector, de gezondheidszorg, bij overheidsinstellingen en het bank- en verzekeringswezen", zegt Korstiaan van Kleef, marketing & sales directeur van OKI Printing Solutions Nederland. "Anoto levert daarbij de grid en de digitale pen (met ingebouwde microcamera), OKI de printer voor het rasteren van de formulieren. Een goed voorbeeld van complementair partnership."

Een recente toepassing van Anoto's gridtechnologie is de digitale vrachtbrief van bVa / Beurtvaartadres, een bedrijf dat formulieren, software en diensten levert ter ondersteuning van vervoerders en verladers bij de aansturing en afwikkeling van logistieke processen. De vrachtbrief combineert het gemak van pen en papier met de voordelen van digitale dataverwerking wat het administratieproces niet alleen aanzienlijk versnelt en vereenvoudigt, maar ook inzichtelijker maakt.

Door de bij aflevering van goederen getekende formulieren, inclusief eventuele opmerkingen (over manco's, beschadigingen e.d.), direct te digitaliseren en voor verdere verwerking naar de thuisbasis te versturen, kunnen vervoerders en verladers forse kosten- en tijdbesparingen realiseren. Voorwaarde is wel dat de formulieren die zij gebruiken met het unieke Anoto-grid bedrukt zijn. Alleen dan kan het cameraatje in de pen de informatie 'thuisbrengen'.

Van Kleef is enthousiast over de samenwerking met Anoto: "Wij streven ernaar onze klanten producten te leveren die beantwoorden aan hun specifieke behoeften. Met de gridtechnologie van Anoto bieden we organisaties een innovatieve oplossing voor het printen van 'slimme' formulieren die de efficiency verhoogt en de kosten drukt."

Anoto Group AB
Anoto Group AB is een Zweeds hightechbedrijf dat oplossingen biedt voor het omzetten van handgeschreven tekst op papier naar digitale informatie en voor het scannen van gedrukte tekst. Alle producten zijn gebaseerd op digitale cameratechnologie en real-time beeldverwerking. De Anoto Group voert momenteel twee merknamen: Anoto, een complete oplossing, bestaande uit papier-, pen- en servertechnologieën, waarmee alle vormen van schrift op papier gekoppeld kunnen worden aan de digitale wereld, en C-Pen, een scanpen die gedrukte tekst kan opslaan, interpreteren en overzetten. Het hoofdkantoor van Anoto Group bevindt zich in Lund (Zweden). Daarnaast heeft het bedrijf vestigingen in Stockholm, Boston, Oakland en Tokio. Anoto is genoteerd aan de beurs van Stockholm (Stockholmsbörsen), onder de naam 'ANOT'. Voor meer informatie: www.anotogroup.com.

Over OKI Printing Solutions
OKI Printing Solutions ontwerpt, maakt en verkoopt papiergeoriënteerde apparatuur zoals printers, faxen en multifunctionele producten. Het bedrijf heeft verkoop- en marketingvestigingen verspreid over de hele wereld. De Nederlandse vestiging is gevestigd in Hoofddorp. OKI Printing Solutions is een volle dochter van het Japanse OKI Electric Industry Co. Ltd, een toonaangevend bedrijf op het gebied van informatie- en communicatietechnologie. Wereldwijd werken er ruim 21.000 mensen. Het hoofdkantoor bevindt zich in Tokio, Japan. Alle productiefaciliteiten zijn ISO-gecertificeerd, een bewijs dat OKI zichzelf de verplichting oplegt de kwaliteit van de productie continu te controleren en verbeteren. Voor meer informatie: www.oki.nl.



Ingezonden persbericht