FNV

Voordelige rechtsbijstandsverzekering voor FNV-leden

FNV-leden kunnen vanaf 1 juni voordelig een rechtsbijstandsverzekering afsluiten voor consumenten-, huur- en verkeerszaken en dergelijke. Dat meldt FNV e-Magazine van 31 mei 2006.

De aanvullende rechtsbijstandsverzekering van SNS Reaal-dochter Proteq is maatwerk en geldt exclusief voor FNV-leden en hun gezin.

Door hun lidmaatschap van een bond hebben leden al recht op juridische hulp op het gebied van arbeid en inkomen. Voor juridische bijstand op andere terreinen moesten ze tot nu toe een complete rechtsbijstandsverzekering afsluiten. Dat hoeft nu niet meer.

Naadloos

"Het FNV-lidmaatschap en de rechtsbijstandsverzekering sluiten naadloos op elkaar aan", zegt FNV-penningmeester Peter Gortzak. "Het is een ideale combinatie van collectieve en individuele belangenbehartiging."

De basispremie van de rechtsbijstandsverzekering van Proteq is 60 euro per jaar. Voor huiseigenaren is een extra aanvulling mogelijk. Die kost 31, 50 euro. Het voordeel ten opzichte van een reguliere rechtsbijstandsverzekering kan oplopen tot 50 euro per jaar.

Eind vorig jaar kwam de FNV al met een voordelige ziektekostenverzekering voor leden bij zorgverzekeraar Menzis. Gortzak: "En dat is niet alles. Via het loyaliteitsprogramma kunnen FNV-leden op andere verzekeringen, zoals inboedelverzekeringen, ook al korting krijgen."

De FNV heeft gekozen voor Proteq omdat die de beste prijs-kwaliteitsverhouding heeft. Ook de Consumentenbond is tevreden over Proteq. De reguliere rechtsbijstandsverzekering van Proteq werd daar goed beoordeeld.

De verzekering kan online worden afgesloten. Houd uw lidnummer bij de hand.

* Verzekering online afsluiten

* Lees het complete FNV e-Magazine van 31 mei