Gemeente Weert

Ondernemen in een groene en recreatieve oase

Kans voor medegebruik van Natuur- en Milieucentrum

Bedrijven, startende ondernemers en anderen met een goed idee voor een onderneming in een groene, recreatieve omgeving kunnen creatief aan de slag. De gemeente Weert schrijft namelijk samen met de Stichting Natuur- en Milieueducatie (NME) en de Vereniging Natuurmonumenten de prijsvraag "commercieel medegebruik Natuur- en Milieu Centrum De IJzeren Man" uit. Zij zijn op zoek naar het beste bedrijfsplan voor medegebruik van het NMC. Uitgangspunt hierbij is uiteraard dat de onderneming aansluit bij het werk van de vrijwilligers binnen het centrum.

Groen kenniscentrum
Het NMC is een prachtig centrum om vanuit te ondernemen. Het is in de loop van de ruim 15 jaar dat zij bestaat, uitgegroeid tot een lokaal kenniscentrum op het gebied van natuur en milieu. Een groen kenniscentrum van waaruit uiteenlopende activiteiten worden ontplooid op het gebied van educatie en communicatie. Zo verzorgen de vrijwilligers o.a. voor jong en oud rondleidingen in de natuur of in de prachtige educatieve tuin naast het centrum. Ook werken zij nauw samen met scholen en andere organisaties om "groene" kennis te delen. Het centrum is bovendien mooi gelegen in het IJzeren Mangebied, een bosrijke omgeving waar diverse recreatieve bedrijven zijn gevestigd (zwembad, horeca, speeltuin, manege, etc.). Ook is het NMC de poort tot het natuurgebied Kempen~Broek. Dit prachtige natuurgebied strekt zich uit van Weert tot Bree (B) en Maaseik (B). Er is in dit gebied veel te beleven. Natuurliefhebbers, wandelaars, fietsers, ruiters, menners en mountainbikers kunnen er hun hart ophalen. Nadere informatie over de twee gebieden en het NMC is te bekijken op www.ijzerenmanweert.nl en www.kempenbroek.be.

Creatieve bedrijfsplannen
Kortom, het gaat hier om een centrum in een groene oase dat menig ondernemer kan inspireren tot creatieve bedrijfsplannen. De plannen zullen worden beoordeeld door een deskundige jury. De jury zal de winnaar aanwijzen en aanbevelen bij het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Weert. De winnaar krijgt zo de kans om ook daadwerkelijk vanuit het centrum te gaan ondernemen (nadere informatie over de procedure en de wedstrijdregels staan vermeld in het Wedstrijdprogramma).

Deelname
Interesse in deelname aan de prijsvraag? De prijsvraag loopt tot en met 14 augustus 2006. Het wedstrijdprogramma is per mail op te vragen via i.sas@weert.nl of door telefonisch contact op te nemen met mevrouw I. Sas van de gemeente Weert, tel. (0495) 575 225. Uiteraard kunnen geĂŻnteresseerden ook bij haar terecht voor nadere informatie.


---- --