Ingezonden persbericht


Kalfjes Rembrandt en Petra geboren op kinderboerderij

Rembrandt ziet levenslicht op gemeentelijke kinderboerderij

Op de kinderboerderij in de Merenwijk zijn afgelopen zaterdag twee kalfjes geboren. De zwartbonte stier Rembrandt kwam zaterdagmiddag 27 mei om 14.00 ter wereld. Petra, een rode lakenvelder, werd om 19.00 uur geboren. Beide kalfjes en hun moeders maken het goed en zijn te bewonderen en (soms) te aaien door het publiek.

Er worden gemiddeld drie kalfjes per jaar geboren op de kinderboerderij. Het was bijzonder dat er op dezelfde dag twee kalfjes werden geboren uit verschillende moeders: zwarte lakenvelder moeder Marianneke van kalfje Petra en roodbonte moeder Tjitske van kalfje Rembrandt. Een koe draagt negen maanden. Een geboorte van een kalf blijft spannend en vaak moet de dierenarts nog even langskomen, maar dit keer ging het 'als vanzelf'.

De kalfjes en hun moeders zijn iedere dag te zien tijdens de openingstijden van de boerderij. De kinderboerderij van de afdeling Natuur en Milieueducatie, gemeente Leiden is te vinden aan Parkzicht 100 in de Merenwijk. De stallen zijn geopend voor publiek van maandag tot en met zondag van 08.00 uur tot 16.30.

Nadere informatie: Anoesjka Hilbrands, Bureau Communicatie, tel: 071-516 77 79.

---- --