Politie Twente

Nagekomen persberichten Politie Twente van 31 mei 2006

Onderzoek naar mishandeling afgerond

Overdinkel

Zondagavond 21 mei kwam bij de politie een melding binnen van een vechtpartij op de Wethouder Hassingstraat in Overdinkel. Twee personen, mannen uit Overdinkel van 32 en 35 jaar, zouden door een groep mannen mishandeld zijn. Politieagenten gingen naar genoemde locatie, waar het volgende gebeurd bleek te zijn.

Een groep mannen uit Overdinkel, waaronder een 22 jarige, was bij de woning van de 35 jarige man aan de deur geweest. De 22 jarige man bleek met de 35 jarige bewoner onenigheid te hebben en kwam in gezelschap van een aantal vrienden verhaal halen. De 35 jarige bleek echter niet thuis te zijn. De deur werd geopend door een 32 jarige medebewoner.Toen hij de groep vertelde dat de 35 jarige hoofdbewoner niet aanwezig was, werd hij geslagen. Hij vluchtte de woning binnen. De mannen volgden hem tot in de achtertuin, waar opnieuw klappen vielen. De groep ging vervolgens op zoek naar de 35 jarige man, die op visite bleek te zijn bij bewoners van een andere woning in de Wethouder Hassingstraat. De 35 jarige werd aan de deur geroepen en vervolgens door de groep geslagen en getrapt. De politie hield nog diezelfde avond twee verdachten aan, mannen uit Overdinkel van 51 en 20 jaar. Nadat uit onderzoek bleek dat de 51 jarige man niet bij de vechtpartij betrokken is geweest, werd hij in vrijheid gesteld.

De politie stelde een nader onderzoek in en hield in de week erna nog drie verdachten aan: mannen van 21, 22 en 24 jaar en eveneens woonachtig in Overdinkel. De 22 jarige, hoofdverdachte in deze zaak, bleek bij de mishandeling in de eerste woning behoorlijke snijwonden te hebben opgelopen. Toen de 32 jarige man naar de achtertuin vluchtte en de groep hem achtervolgde, was de ruit van de achterdeur vernield. De 22 jarige verdachte had zich daarbij aan het glas verwond. Hij had zich na de mishandeling bij het ziekenhuis gemeld en was voor enkele dagen opgenomen. Na zijn ontslag uit het ziekenhuis hield de politie hem aan.

Alle vier verdachten hebben één of meerdere dagen in het politiebureau vastgezeten. De 22 jarige verdachte zit nog vast. De anderen zijn inmiddels in vrijheid gesteld. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt. (06-064165)

Maandag 22 mei werd onderstaand persbericht gebracht:

Twee aanhoudingen bij vechtpartij

Overdinkel

Op zondag 21 mei om 23.30 uur werd de politie in verband met een vechtpartij gestuurd naar de Wethouder Hassingstraat in Overdinkel. Twee Overdinkelse mannen van 32 jaar en 35 jaar waren mishandeld door een groep mannen. De groep was in eerste instantie naar de woning van de 32 jarige gegaan. Hij werd mishandeld en kon met moeite zijn huis uitvluchten. Vervolgens ging de groep op zoek naar de 35 jarige. Ze troffen hem bij een andere woning aan de Wethouder Hassingstraat Ook de 35 jarige werd in elkaar geslagen. De twee waren volgens eigen zeggen zonder aanleiding door de groep opgezocht en in elkaar geslagen. De politie kon op aanwijzing van de twee slachtoffers een 51 jarige man en een 20 jarige man, beide inwoners van Overdinkel, aanhouden. De twee verdachten zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De politie stelt een nader onderzoek in en verwacht nog meer aanhoudingen te verrichten.

Aanhoudingen na mishandeling

Rijssen

Donderdagavond 25 mei (Hemelvaartsdag) werd een 17 jarige jongen uit Rijssen zonder enige aanleiding in zijn woonplaats door een hem onbekende jongeman geslagen. Een tweede man probeerde hem te schoppen en vernielde zijn jas. De 17 jarige jongen zat die avond met een aantal vrienden bij de fontein aan het Schild in Rijssen toen een groep jongemannen naderde. Een van hen zei tegen de 17 jarige dat hij zich al vaker had geërgerd aan diens manier van lopen. Direct daarop begon hij de 17 jarige jongen te duwen en te slaan. Een tweede man probeerde de 17 jarige te trappen, die kon echter de trap net ontwijken. Hierop pakte de man hem bij zijn jas en trok hem omhoog waarbij de rits van de jas werd vernield. De twee gingen er vervolgens vandoor. De 17 jarige jongen deed aangifte. Hij liep door de slagen lichte verwondingen op maar hoefde zich niet onder doktersbehandeling te laten stellen. De politie stelde een onderzoek in hetgeen dinsdag 30 mei resulteerde in de aanhouding van twee verdachten , mannen uit Rijssen van 19 en 20 jaar. Beiden zijn in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. De politie maakt proces-verbaal op. (06-066026)

Ageeth Doldersum: 053-4555588

---- --