Gemeente Sittard-Geleen

DIT PERSBERICHT WORDT GESTUURD namens GOB, PvdA en GroenLinks:

Mevrouw Ingrid Widdershoven kandidaat-wethouder Sittard-Geleen

De coalitiepartijen GOB, PvdA en GroenLinks uit de gemeenteraad van Sittard-Geleen dragen mevr. drs. Ingrid Widdershoven voor als kandidaat voor de vacature van wethouder Dienstverlening en Beheer. Besluitvorming over deze voordracht vindt plaats tijdens de raadsvergadering van 8 juni aanstaande. Beoogde startdatum is 1 juli 2006.

Op 6 april zijn door de raad drie van de vier beoogde wethoudersposten ingevuld, te weten dhrn. Meekels (GOB), Guyt (PvdA) en Van Rijswijk (GroenLinks). Voor de vierde wethouder is vervolgens door de drie coalitiepartijen een selectieprocedure gestart. Uit een totaal van circa 75 kandidaten zijn er 11 uitgenodigd voor selectiegesprekken. Na een tweede ronde heeft het college unaniem gekozen en heeft de selectiecommissie* unaniem besloten om mevr. Widdershoven voor te dragen.

Ingrid Widdershoven (Maastricht, 1965) is momenteel werkzaam als strategisch adviseur bij het UWV en tevens raadslid in de gemeente De Bilt. Zij is politiek actief sinds 1992, onder meer in de voormalige gemeente Geleen.

De raadsleden zijn inmiddels over deze voordracht geïnformeerd. Op 6 juni zal mevr. Widdershoven nader kennismaken met leden van de raad, en wel om 19.00 uur, voorafgaand aan het presidium. Eerder die dag is er voor de pers gelegenheid voor een kennismakingsgesprek. Dit vindt plaats om 15.00 uur in zaal C-219 van het stadhuis in Geleen. Tegen die tijd is ook een uitgebreid CV beschikbaar.


* De selectiecommissie bestond uit de volgende personen:
* De heer Henk de Boer - PvdA

* Mevrouw Irene Havermans - PvdA

* De heer Paul Verjans - GOB

* De heer Joop Reinaerdts - GOB

* De heer Jan Muijtjens - Groen Links

* Mevrouw Minka Doorduyn - Groen Links