Gemeente Stadskanaal

Bouwplannen

Er zijn lichte en reguliere bouwvergunningen met ieder een eigen beslissingstermijn.
Deze termijnen zijn voor een lichte bouwvergunning 6 weken en voor een reguliere bouwvergunning 12 weken. In de periode van 18 t/m 23 mei 2006 zijn de volgende aanvragen om een vergunning ingediend.

Stadskanaal

* Bevrijderslaan 7, voor het plaatsen van een carport, d.d. 22 mei
* Hoofdstraat 5, 6 en 6A, voor de herbouw van het voormalig bowlingcentrum tot winkel en bovenwoningen en uitbreiding met 2 garagebergingen, d.d. 22 mei

* Omloop 30, voor het uitbreiden van de woning, d.d. 22 mei

Musselkanaal

* Hanne Bruininghstraat 33, voor het bouwen van een garage, d.d. 22 mei.

Vledderveen

* Aviaweg 1, voor het plaatsen van diverse gebouwen en bouwwerken, d.d. 23 mei.

De rayonarchitect van de welstandscommissie komt op de maandag van alle even weken om 13.30 uur. Deze bijeenkomsten zijn openbaar. De uitslag van het welstandsadvies is op de oneven weken op maandag van 16.00 tot 17.00 uur op te vragen bij de heer J. de Vries, T (0599) 631 436. Voor nadere informatie over deze bouwplannen kunt u contact opnemen met bouw, milieu en bijzondere wetten, de heer G.J. Jansen, tel. (0599) 631 605.

Wet Milieubeheer

In het publieksbureau van de gemeente Stadskanaal liggen vanaf heden ter inzage de meldingen op basis van artikel 8.19 van de wet milieubeheer van:

* B. Schuitema, Mussel-A-Kanaal Oostzijde 16 in Mussel, inzake het aanpassen van de warmtekrachtinstallatie van de inrichting aan de Mussel-A-Kanaal Oostzijde 16 in Mussel.

Belanghebbenden kunnen tegen deze beschikking binnen zes weken na de dag van publicatie van het besluit een bezwaarschrift indienen bij het gemeentebestuur.

Tevens kunnen zij bij de Raad van State een verzoek om een voorlopige voorziening aanvragen. Een dergelijk verzoek richt u tot de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Ook ligt ter inzage de openbare kennisgeving en ontwerpbeschikking inzake de aanvraag van:

* De heer R. Schuiling in Musselkanaal. Het gaat om een oprichtingsvergunning voor een dierenspeciaalzaak met opslag en verkoop van consumentenvuurwerk aan de Aweg 11 in Musselkanaal.

Burgemeester en wethouders zijn van plan op deze aanvraag een positief besluit te nemen. In het belang van de bescherming van het milieu is een aantal voorschriften gesteld. Iedereen die zich niet kan verenigen met deze ontwerpbeschikking kan zowel mondeling als schriftelijk, vóór 13 juli 2006, een zienswijze indienen. Als u behoefte heeft aan het beleggen van een openbare zitting, dan horen wij dat graag vóór 22 juni 2006 van u.

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Kapvergunningen

Op 30 mei 2006 zijn de volgende kapvergunningen verleend.

Stadskanaal

* Drouwenerstraat 25 - 4 bomen (berken/wilgen)
* Dennenhage 8 - 1 berk

* Mezenhof 20 - 1 berk

* Oldambsterlaan 4 - 1 den, 3 berken

* Mezenhof 12 - 52 coniferen

* Wolverlei 13 - 2 acacia's

Musselkanaal

* Jasmijnstraat 7 - 1 den.

Bezwaren tegen deze besluiten kunnen, uitsluitend schriftelijk, binnen een termijn van zes weken na de datum van vergunningverlening, bij burgemeester en wethouders worden ingediend.

Gewijzigde openingstijden

Op maandag 5 juni (Tweede Pinksterdag) zijn het gemeentehuis en de A22, het bedrijfsverzamelgebouw aan de Aziëlaan 22, gesloten.

Gewijzigde vuilophaaldagen rond de feestdagen

Op maandag 5 juni (Tweede Pinksterdag) is de gemeentelijke afvalverwerking gesloten en wordt er geen huisvuil opgehaald. De maandagroute wordt op zaterdag 3 juni gereden.

Bescherm uw afvalcontainer tegen vandalisme

In de gemeente en met name in de wijken in en rond het centrum van Stadskanaal, worden we de laatste maanden geconfronteerd met vandalisme. Een aantal grijze huisvuilcontainers zijn in brand gestoken en volledig vernield. Dit is niet alleen strafbaar, het levert ook gevaar op voor veiligheid en gezondheid. Er wordt hard gewerkt om de dader(s) te achterhalen. Maar u kunt ook bijdragen. Door goed op te letten en een aantal maatregelen te treffen kunt u in uw omgeving het risico op vandalisme beperken:

* plaats als dat mogelijk is uw container (tijdelijk) in een afgesloten schuur

* als dat niet lukt: let op de brandbaarheid in de omgeving van de container (schutting, bomen etc.)

* zet eventueel de container op slot door middel van een ketting en hangslot

* plaats de container op een plek die ongenode gasten niet waarderen (in uw zicht)

* ziet of hoort u iets verdachts, heeft u tips? Meld het de politie 0900 - 8844.

Iedere afvalcontainer is eigendom van de gemeente en hoort bij het huis waar u woont. Wanneer uw afvalcontainer vernield of verdwenen is, dan moet u dit melden aan de gemeente Stadskanaal bij het gemeentehuis. Het procesverbaal van de politie moet u dan meenemen.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw W. Kluitenberg, (0599) 631 403 of Politie Regiopolitie Groningen, basiseenheid stadskanaal, 0900 - 8844 (lokaal tarief).

Geen sirenes op tweede pinksterdag

Op maandag 5 juni is er geen sirenetest om 12.00 uur omdat het dan Tweede Pinksterdag is. De eerstvolgende keer dat de sirenes getest worden, is op maandag 3 juli.

Elke eerste maandag van de maand klinken in het hele land om 12.00 uur de sirenes. Gaat de sirene op een ander tijdstip:
* ga dan direct naar binnen

* sluit deuren en ramen

* zet Radio of TV Noord aan, via de kabel: 90.5 FM of via de ether: 97.5 FM.

Aanslag gemeentelijke belastingen

Voorkom een aanmaning: betaal vòòr 31 mei 2006!

Voor de aanslagen gemeentelijke belastingen, die op 28 februari 2006 zijn opgelegd, gelden drie betaaltermijnen. De laatste termijn vervalt op 31 mei 2006. Voor de aanslagen die na de laatste vervaldag nog niet volledig betaald zijn, wordt een aanmaning verzonden. Voor de aanmaning worden, afhankelijk van de hoogte van het openstaande belastingbedrag, de wettelijke kosten van EUR 6,00 of EUR 13,00 in rekening gebracht.

Voor aanslagen die binnen 10 dagen na de aanmaning niet zijn betaald worden vervolgens dwangbevelen uitgevaardigd. De wettelijke kosten voor betekening van een dwangbevel zijn gerelateerd aan de hoogte van het openstaande bedrag. De dwangbevelkosten bedragen minimaal EUR 34,00 en kunnen al gauw fors oplopen. Als u de aanslag nog niet volledig heeft betaald, kunt u deze kosten voorkomen door het nog openstaande bedrag direct te betalen.

Als u de gemeentelijke belastingen via automatische incasso betaalt, gelden meer betalingstermijnen en is het vorenstaande niet van toepassing.


* 31 mei 2006