Gemeente Stadskanaal

Woensdag 31 mei 2006 ondertekenen burgemeester J.J. Stavast en de heer F.M. van de Kant directeur van het Centrum van Beveiliging en Veiligheid (CB&V) een overeenkomst over het Politie Keurmerk Veilig Wonen. De gemeente Stadskanaal en het CB&V willen door samenwerking bereiken dat er in de gemeente Stadskanaal meer woningen het certificaat Politie keurmerk Veilig Wonen krijgen.

Samenwerking CB&V

Mensen die vanaf 1 juli 2006 bij de gemeente een bouwvergunning aanvragen voor de bouw van een nieuwe woning worden in contact gebracht met het CB&V. Medewerkers van het CB&V helpen de mensen op weg naar het certificaat Keurmerk Veilig Wonen.

Maatregelen

Het certificaat wordt afgegeven als de eigenaar van de woning bepaalde maatregelen heeft genomen op het gebied van inbraakpreventie en brandveiligheid. Zo moeten er speciaal hang en sluitwerk op ramen en deuren en rookmelders worden aangebracht. Wanneer de woning het certificaat heeft dan krijgt de eigenaar bij de meeste verzekeraars korting op de premies van de inboedelverzekering. Daarnaast is gebleken dat door de maatregelen de kans op een inbraak met 90% verminderd. Mensen voelen zich daardoor vaak veiliger in hun eigen huis.

Informatiebijeenkomst

Binnenkort worden bouwbedrijven uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst. De gemeente en het CB&V geven dan uitleg over het certificaat.

Veiligheidsbeleid

Deze ondertekening is een vervolgstap van het Integraal Veiligheidsbeleid dat in 2004 door de gemeenteraad is vastgesteld. Als doelstelling heeft de raad toen vastgesteld dat in 2007 het percentage nieuwbouwwoningen met een certificaat Politie Keurmerk Wonen in de gemeente Stadskanaal is gestegen tot 50%. In 2004 had 25% van de nieuwbouwwoningen het certificaat.


* 31 mei 2006