Ingezonden persbericht


PERSBERICHT:

Jonge Democraten herschrijven Grondwet

De Jonge Democraten, de politieke jongerenorganisatie die zich verbonden voelt met D66, gaan de Grondwet herschrijven. Vanaf donderdag 1 juni, een jaar na de verwerping van de Europese Grondwet in Nederland, zal er een site de lucht ingaan waarop mensen kunnen aangeven welke onderdelen van de grondwet ze wel kunnen waarderen en welke punten ze liever niet in de Grondwet willen hebben. "Hiermee willen we een begin maken met de discussie, want een jaar na dato weet de regering nog steeds niet welke kant ze uit wil met Europa," licht voorzitter Reinout de Vries van de Jonge Democraten toe.

De vragen die bij de enquete worden gesteld zullen over de complete Grondwet gaan. Zo wordt er gevraagd wat de bezoeker vindt van het vetorecht en moet er gekozen worden of de Europese Commissie openbaar moet vergaderen.

De site maakt deel uit van de campagne 'Enjoy Europe' van de Jonge Democraten, waarmee de vereniging in de komende maanden scholen en festivals zal langsgaan om jongeren meer te betrekken bij Europa. De site www.enjoy-europe.nl zal donderdagnacht om 00.00 uur in de lucht gaan.


---