Verzamelberichten woensdag

's-Hertogenbosch, 31-05-2006

Winkeldiefstal

Vlijmen Woensdagmiddag is in een winkel aan de Oliemaat in haar woonplaats Vlijmen een 66 jarige vrouw aangehouden omdat zij twee pakjes sigaretten had weggenomen zonder te betalen. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldiefstal

s-Hertogenbosch Woensdagmorgen is in het winkelcentrum Arena een 39 jarige vrouw uit s-Hertogenbosch aangehouden. Zij had uit een winkel een fles Port weggenomen. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Straffen uitzitten

Oss Woensdagmorgen is op de Wagenaarstraat een 35 jarige Ossenaar aangehouden. De man stond gesignaleerd voor het uitzitten van twee rechterlijke vonnissen. In totaal moet hij 140 dagen straf uitzitten. Hij is ingesloten.

Auto-inbraak en bezit harddrugs

s-Hertogenbosch Dinsdagavond zijn op de Willem van Nassaulaan twee mannen aangehouden op verdenking van auto-inbraken en drugbezit. De twee, een 36 jarige man uit Veenhuizen en een 20 jarige man uit Velddriel zijn op heterdaad aangetroffen in een personenauto. Vermoedelijk is de auto door het tweetal met een valse sleutel geopend. Een getuige had het tweetal kort daarvoor ook al in een andere geparkeerd staande auto zien zitten. Bij controle is bij beiden een kleine hoeveelheid heroïne aangetroffen.

Rijbewijs ingevorderd

s-Hertogenbosch Dinsdagavond zagen agenten een automobilist over de Zuiderparkweg rijden die niet handsfree zat te telefoneren. De man werd staande gehouden waarna bleek werd dat hij onder invloed van alcoholhoudende drank verkeerde. De blaastest wees uit dat hij zo veel had gedronken dat zijn rijbewijs moest worden ingevorderd.

Geldboete geïnd

Vught - Dinsdagavond is op de N65 onder Vught een 21 jarige automobilist uit Rijen aangehouden. De man moest nog een geldboete van 234 euro betalen. De boete is dezelfde avond door tussenkomst van een familielid betaald, waarna de man weer in vrijheid is gesteld.

Rijden met ontzegging

Boxtel Dinsdagavond is na een lange achtervolging, die op de Bosscheweg in Boxtel begon, een 35 jarige automobilist aangehouden. Hij reed in een auto terwijl hem de rijbevoegdheid was ontzegd. De verdachte trachtte zich aan staande houding door de politie te ontrekken door een stopteken te negeren en er vandoor te gaan. Hij kon uiteindelijk op de Van Hornstraat worden klemgereden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Sint Oedenrode Woensdagmorgen is tegen een 34 jarige automobilist uit Sint Oedenrode proces-verbaal opgemaakt. Hij reed over de Markt in zijn woonplaats terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd.

Verdachte diefstal geld aangehouden

Boxtel Woensdagmorgen is in zijn woning aan de Eikenboomgaard in Boxtel een 13 jarige jongen aangehouden op verdenking van diefstal uit een woning aan de Rechterstraat in Boxtel. De jongen wordt er van verdacht in de periode van eind april tot 20 mei tot vier keer toe de betreffende woning te zijn binnengedrongen en daaruit een geldbedrag van in totaal 1650 euro te hebben weggenomen.

De jongen liep tegen de lamp toen hij op school tegen enkele medescholieren over de diefstallen sprak. Onder hen was een bekende van de benadeelde van de diefstallen.

Illegale vreemdeling

Uden Dinsdagmiddag werd op de Rondweg in Uden een 22-jarige Chinese vrouw aangetroffen. Uit een eerste onderzoek is gebleken dat de vrouw vermoedelijk illegaal in Nederland verblijft. Ze is voor verder onderzoek ingesloten.

Verkeersagressie
Veghel Dinsdagavond zijn twee jongens uit Helmond, 18 en 19 jaar aangehouden. Ze hadden eerder die dag op de Rijksweg in Veghel een 23-jarige man uit Veghel bedreigd en zijn auto vernield. De Veghelnaar reed met zijn auto over de Rijksweg in Veghel. Hij werd daar met hoge snelheid ingehaald door een andere auto, die bij een flitspaal plotseling sterk afremde, waardoor de Veghelnaar ook moest afremmen. Toen hij met zijn lichten knipperde, werd hij door de andere auto tot stoppen gedwongen. De twee inzittenden schopten tegen zijn auto en bedreigde de man. Later die avond konden de twee mannen in Helmond worden aangehouden. Ze zijn in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.