Politie Gelderland-Zuid

Flinke botsing op kruising: 2 gewonden

Boven Leeuwen, 31-05-2006 o Na een melding van een verkeersongeval dinsdag rond 17.30 uur in Boven Leeuwen gingen politie, brandweer en ambulancedienst ter plaatse.

Op de kruising van de Friessestraat met de Geerstraat en de Vissert bleken twee auto's op elkaar te zijn gebotst. Een 37-jarige Nijmegenaar reed daarbij over de Friessestraat richting Geerstraat en een 39-jarige Drutenaar reed over de Geerstraat richting Friessestraat/de Vissert. Door de botsing belandden beide voertuigen in een weiland. Daarbij ging de auto van de Drutenaar over de sloot en over de kop.

De twee mannen zijn met onbekend letsel overgebracht naar ziekenhuizen in Nijmegen en Tiel. Hun auto's bleken total loss. Het team van Verkeersongevallenanalyse kwam ter plaatse technisch sporenonderzoek doen aan de weg en voertuigen. Ten behoeve van verder onderzoek zijn deze afgesleept en nog niet vrijgegeven. Vermoedelijk heeft een van beide bestuurders geen voorrang verleend. Verklaringen van de betrokkenen moeten nog worden opgenomen. (08)