Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 31 mei 2006

Politie houdt winkeldieven aan

TILBURG: Dinsdagmiddag omstreeks 16.45 uur is een 54-jarige vrouw uit Tilburg aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw wilde uit een supermarkt in de Jan Heijnsstraat een doos pillen ter waarde van 8,28 meenemen zonder te betalen. Ze stopte de inhoud van de verpakking in haar jas en legde daarna het doosje terug. Een beveiligingsbeambte van de supermarkt heeft de vrouw hierop aangesproken en contact gezocht met de politie. Agenten hebben de vrouw meegenomen naar het politiebureau waar zij de diefstal bekende. De Tilburgse heeft een dagvaarding gekregen en is heengezonden.

TILBURG: Woensdagmiddag rond 12.00 uur is een 27-jarige vrouw uit Tilburg aangehouden. De vrouw wilde een supermarkt aan het Wagnerplein verlaten zonder een pakje boter en een pakje thee te betalen. Een medewerker van de supermarkt zag dit en heeft een tascontrole uitgevoerd. De vrouw is overgebracht naar het politiebureau en is met een transactievoorstel van 125,- naar huis gestuurd.

Automobilist rijdt over voet Tilburgse

TILBURG: Dinsdagmiddag rond 16.30 uur is een 17-jarig meisje uit Tilburg over haar voet gereden door een nog onbekende automobilist. De Tilburgse reed met haar bromfiets op de Kwaadeindstraat en moest stoppen voor rood licht. Hierbij sorteerde zij voor op de rijbaan voor personenautos. Een automobilist wilde naast de bromfiets gaan staan en reed hierbij over haar voet. Het meisje tikte op de auto van de bestuurder, die gebaarde dat ze weg moest gaan. Toen het licht op groen sprong, reed de automobilist verder. De bromfietsster bleef achter met een blauw gezwollen voet. Zij heeft aangifte gedaan van doorrijden. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de veroorzaker van deze aanrijding.

Hennepkwekerij aangetroffen

TILBURG: Dinsdagmiddag rond 17.30 uur hebben agenten in het Haverhof een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De politie kreeg een betrouwbare tip dat er een kwekerij in het pand zat. Op de benedenverdieping was een ruimte ingericht om een hennepkwekerij op te starten. Op de eerste verdieping troffen de agenten een in werking zijnde hennepkwekerij aan. Er zijn ongeveer 315 hennepplanten en 49 lampen in beslag genomen. De stroom werd voor de meter om afgetapt. De politie stelt een verder onderzoek in naar de exploitant van de kwekerij. De Tilburgse politie geeft prioriteit aan het ruimen van kwekerijen in woningen. Dit vanwege het brandgevaar en de stankoverlast die dergelijke plantages opleveren. Hiertoe zijn afspraken gemaakt in een convenant dat door alle betrokken instanties vorig jaar onder regie van de gemeente is afgesloten.

Politie houdt vandalen aan

TILBURG: In de nacht van dinsdag op woensdag rond 02.15 uur zijn op het Bladelpad twee Tilburgers van 17 en 18 jaar aangehouden voor vandalisme. Agenten zagen de jongens met kracht tuinstoelen op de grond kapot gooien. Bij het zien van de politie renden de Tilburgers weg. De agenten achtervolgden de jongens en hielden ze aan. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau waar ze een verklaring afgelegd hebben. De jongens worden vermoedelijk doorverwezen naar bureau HALT. Dit is voor de meerderjarige verdachte nog niet geheel zeker.

Politie zoekt getuigen van verkeersongeluk

TILBURG: Maandag 29 mei omstreeks 08.30 uur is een 61-jarige man uit Tilburg geschept door een auto. De Tilburger wilde in de Diepenstraat ter hoogte van een cafetaria oversteken, toen een zwarte personenauto de man aanreed. De bestuurder reed vervolgens door. Het slachtoffer ging later naar het ziekenhuis waar bleek dat hij twee gebroken ribben had. Op het moment van het ongeluk reed er een fietser voorbij die mogelijk meer informatie heeft over de automobilist. De politie wil graag in contact komen met deze fietser of andere getuigen van deze aanrijding. Zij kunnen contact opnemen met de politie Tilburg op 0900-8844.

Politie houdt gezochte man aan

TILBURG: De politie heeft vandaag een 32-jarige taxichauffeur aangehouden die verdacht wordt van mishandeling.
In de nacht van dinsdag 25 april op woensdag 26 april zijn twee Tilburgse mannen van 22 en 25 jaar mishandeld. De jongens werden klem gereden door een taxichauffeur en een 26-jarige collega van hem. Toen de taxichauffeur de jongens te pakken had, heeft hij de 25-jarige man een klap in het gezicht gegeven. De 22-jarige man is geschopt en geslagen waardoor zijn arm uit de kom ging. Hij is later naar het ziekenhuis gegaan. Ook heeft de verdachte, volgens de aangever, de fiets van deze man vernield. De taxichauffeur is gisteren, met toestemming van de officier van justitie, buiten heterdaad in zijn woning aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.

Man aangehouden op verdenking van heling

TILBURG: Woensdagmorgen rond 11.20 uur is in de Telegraafstraat een 22-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man reed op een bromfiets zonder verzekeringsplaatje. Hierop is hij staande gehouden. Na controle bleek de bromfiets van diefstal afkomstig te zijn. De Tilburger is meegenomen naar het politiebureau waar hij een verklaring afgelegd heeft. De bromfiets is in beslag genomen. De politie maakt proces verbaal op.

Politie houdt verdachte man aan

TILBURG: In de nacht van dinsdag op woensdag is rond 05.30 uur in de Bisschop Zwijsenstraat een 30-jarige man uit Tilburg aangehouden voor diefstal. De man was een glas in lood raam uit een sloopboerderij aan het snijden. De verdachte verklaarde toestemming te hebben verkregen van de eigenaar van het slooppand. Hij kent de eigenaar van het pand niet. Daarop heeft de politie de man aangehouden. De man is meegenomen naar het bureau en verhoord. De politie onderzoekt of de man toestemming had van de rechtmatige eigenaar.

Auteur: Ilse Matthijsen