Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 31 mei

BREDA, 31 mei 2006

Inbreker (19) aangehouden

BREDA: De politie heeft dinsdag een 19-jarige Bredanaar aangehouden in verband met een inbraak bij een bedrijf aan de Konijnenberg op 20 april. Daarbij werd een hek vernield en een ruit ingegooid waana computerapparatuur werd ontvreemd. Op basis van camerabeelden van het bedrijf werd de man door de politie herkend. Hij is in verzekering gesteld.

Bredanaar (20) rijdt zonder rijbewijs

BREDA: Een 20-jarige Bredanaar is dinsdagmiddag kort na 12.00 uur in de Texelstraat in zijn auto aangehouden. Agenten zagen dat er een kindje op de achterbank zat zonder gordel om. Vandaar dat ze besloten de auto te laten stoppen. De Bredanaar kon vervolgens geen rijbewijs en identificatiebewijs overleggen en werd meegenomen naar het bureau. Na verhoor kon hij, met twee bekeuringen op zak, weer gaan.

Man aangehouden vanwege illegaal vuurwapenbezit

BREDA: De politie heeft dinsdagmiddag rond 14.30 uur een 37-jarige inwoner van Breda aangehouden op de Mozartlaan. Dit in verband met verboden wapenbezit. In zijn woning is na zijn aanhouding een vuurwapen aangetroffen. Een familielid van de man waarschuwde de politie. Vanwege het risico dat de man het wapen mogelijk ook richting agenten zou gebruiken, zijn diverse eenheden en een diensthond bij de actie betrokken geweest. De Bredanaar is in verzekering gesteld.

Bredanaar besteelt werkgever

ETTEN-LEUR: Bij een bedrijf aan de Zwarthoed heeft de politie dinsdagavond kort na 18.00 uur een 30-jarige Bredanaar aangehouden. Hij stal een dure zonnebril bij zijn werkgever. Toen zijn baas in het bedrijf een lege verpakking aantrof, werden alle tassen van het personeel met toestemming doorzocht. In de tas van de verdachte die al in zijn auto stond, werd uiteindelijk de bewuste bril aangetroffen. In overleg met Justitie is besloten de man een boete van 150 euro aan te bieden die hij direct voldeed. Na verhoor is hij vrijgelaten.

Jongen (14) dreigt met speelgoedpistool

BREDA: De politie heeft dinsdagavond rond 21.30 uur een 14-jarige jongen uit Breda aangehouden. Dat gebeurde op een pleintje aan de Randoord. Hij zou een buurtbewoonster die de jongen en enkele vriendjes aansprak op overlast die ze had, met een speelgoedpistool hebben bedreigd dat op een echt vuurwapen leek. De jongen zegt dat hij het neppistool had gevonden op het dak van een elektriciteitshuisje en er tijdens het gesprek met de buurtbewoonster alleen wat mee heeft gespeeld. Na verhoor is hij aan zijn vader overgedragen.

Dronken Oosterhouter twee keer aangehouden

BREDA: Een 24-jarige inwoner van Oosterhout bleek dinsdagavond wel erg hardleers. Hij werd rond 23.00 uur op de Claudius Prinsenlaan onder invloed van alcohol aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur en zijn rijbewijs werd ingenomen. Na verhoor kon de man weer gaan en omdat hij zelf niet mocht rijden, hadden agenten voor hem een taxi gebeld. Ondertussen ging de man buiten wachten. Later bleek dat de taxi voor niets was gekomen, omdat de Oosterhouter zelf maar naar huis was gereden. Kort na 00.30 uur werd hij daar voor de tweede maal aangehouden, behalve voor rijden onder invloed nu ook voor rijden zonder geldig rijbewijs. Later in de nacht kwam de Oosterhouter weer op vrije voeten.

Auteur: Andre van den Hul