Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (31/05)

OOSTERHOUT NB, 31 mei 2006

Politie neemt rijbewijs af van dronken automobilist

WAALWIJK: In de nacht van dinsdag 30 mei op woensdag 31 mei controleerde de politie op de Loeffstraat de bestuurder van een personenauto. Dat gebeurde rond 02.15 uur toen de man met zijn rijgedrag de aandacht op zichzelf vestigde. Bij het zien van een politieauto verhoogde hij zijn snelheid en probeerde aan een controle te ontkomen. Daarbij reed hij met hoge snelheden waarbij gevaar en hinder ontstond voor overige weggebruikers. De 23-jarige inwoner van Den Helder kon uiteindelijke klemgereden worden en daarna bleek dat hij onder invloed van alcohol was. Om die reden moest hij mee naar het politiebureau, waar hij een ademanalyse onderging. De
ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 435 ug/l. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Het rijbewijs van de verdachte is door de politie ingevorderd vanwege het gevaarlijke rijgedrag en een eerdere veroordeling voor alcohol in het verkeer. Daarnaast kreeg de man een rijverbod van vier uren opgelegd. De verdachte is om 03.40 uur weer in vrijheid gesteld.

Boetes voor Waalwijkse automobilist

WAALWIJK: Een 25-jarige inwoner van Waalwijk vestigde de aandacht op zichzelf door zonder autogordel te dragen in zijn auto te rijden. Dit was voor agenten reden om de man te bekeuren. Toen ze daarmee bezig waren bleek dat de man nog gezocht werd door Justitie omdat er een vonnis aan hem betekend moest worden. Dit houdt in dat een veroordeelde officieel op de hoogte wordt gebracht van de uitspraak van de rechter, zodat hij of zijn straf kan ondergaan of desgewenst nog in hoger beroep kan gaan.
Verder had de man geen legitimatiebewijs bij zich en bleek zijn auto niet verzekerd te zijn tegen de wettelijke aansprakelijkheid. De man moest mee naar het politiebureau, waar hij voor alle wetsovertredingen proces-verbaal kreeg. Het openstaande vonnis is daarbij ook aan hem bekend gemaakt. Het voorval vond plaats op woensdagochtend 31 mei rond 09.00 uur.

Politie waarschuwt voor afleiden tijdens het pinnen

RIJEN: Een 51-jarige vrouw uit Rijen is maandag 29 mei rond 15.30/15.45 uur bestolen van haar bankpasje. Ze was op dat moment geld aan het pinnen bij een geldautomaat op het Wilhelminaplein, waarbij ze werd aangesproken door een onbekende man. Deze man vertelde dat ze kleingeld had laten vallen en raapte het voor haar op. Vervolgens vroeg hij of vrouw geld kon wisselen. Het slachtoffer ruilde het geld, waarop de onbekende man zijn weg vervolgde. Op woensdag 31 mei kwam het slachtoffer tot ontdekking dat er een geldbedrag van circa 7250,- van haar rekening was opgenomen. Op moment bemerkte ze ook dat haar bankpas kwijt was. Kennelijk heeft de onbekende man kans gezien om haar bankpas te stelen en haar PIN-code vast te stellen tijdens de afleidingsmanoeuvre. Ze heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie en haar bankrekening laten blokkeren.

De trucs die in deze zaak gebruikt zijn, zijn niet nieuw. De politie wil mensen er opnieuw op wijzen zich tijdens het pinnen ook vooral op die handeling te concentreren en zich niet af te laten leiden. Ook is het verstandig om indien mogelijk binnen in bijvoorbeeld een bank of winkel geld op te nemen. Kijk elders op deze website voor meer preventietips.

OOSTERHOUT: Op dinsdag 30 mei 2006 is tussen 13.30 uur 14.00 uur een 81-jarige Oosterhoutse slachtoffer geworden van zakkenrollers. Vermoedelijke sloegen de daders toe in de Rulstraat. Daar is het slachtoffer namelijk, kort na een geldopname, aangesproken en afgeleid door twee jonge vrouwen. Van de bankrekening van het slachtoffer verdween daarna een bedrag van 4.280,- op onrechtmatige wijze. De bankpas is inmiddels teruggevonden in Tilburg, waarna de diefstal aan het licht kwam. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan en de politie heeft de zaak in onderzoek.

Winkeldief op heterdaad betrapt

OOSTERHOUT: Winkelpersoneel van een warenhuis in Arendshof zag op woendag 31 mei hoe een klant allerlei artikelen in zijn tas stopte. Dat gebeurde rond het middaguur. Omdat het winkelpersoneel verwachtte dat de man de spullen niet zou afrekenen, werd de politie ingeschakeld. Agenten wachtten de man vervolgens op en stelden vast dat in zijn tas schrijfartikelen van het warenhuis zaten. De verdachte had één artikel wel afgerekend bij de kassa en de rest was dus gestolen. De man moest mee naar het politiebureau, waar hij een bekentenis aflegde. Tegen de 27-jarige man uit Leiden is proces-verbaal opgemaakt.

Politie rolt kleine wietplantage op

OOSTERHOUT: Naar aanleiding van klachten over stankoverlast stelde de politie een onderzoek in bij een woning aan de Kasteeldreef. Daar troffen de agenten een kleine hennepkwekerij aan, bestaande uit zes hennepplanten. Daarnaast was er kweekapparatuur aanwezig. Dit gebeurde op woensdagochtend 31 mei. In overleg met het Openbaar Ministerie ontmantelde de politie de plantage, waarbij het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen zijn. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Daarna zijn al deze goederen vernietigd. De politie arresteerde tijdens dit onderzoek een 48-jarige Oosterhouter op verdenking van overtreding van de Opiumwet. De man kreeg na verhoor een boete van 100,- opgelegd.

140,- boete na winkeldiefstal

DONGEN: Winkelpersoneel van een supermarkt aan het Looiershof hield een winkeldievegge aan. Dat gebeurde op dinsdag 30 mei rond 13.00 uur, toen de vrouw de kassa gepasseerd was. Tijdens het boodschappen doen, had ze zes artikelen in haar tas gedaan. De buit had een waarde van circa 12,-. De vrouw werd overgedragen aan de politie en overgebracht naar het politiebureau. Tijdens het onderzoek bleek dat ze nog niet zo lang geleden bij een andere supermarkt betrapt was bij het plegen van winkeldiefstal. De 73-jarige vrouw uit Dongen legde een bekentenis af en betaalde ze de opgelegde boete van 140,- De winkeleigenaar reikte de vrouw een brief uit, waarin vermeld staat dat ze één jaar lang niet welkom is in de winkel. Op het moment dat ze binnen dat jaar de winkel wél betreedt, maakt ze zich schuldig aan huisvredebreuk.

Auteur: Jeroen Steenmeijer