Politie Midden- en West Brabant

Politie waarschuwt voor afleiden tijdens het pinnen

OOSTERHOUT NB, 31 mei 2006

Politie waarschuwt voor afleiden tijdens het pinnen

RIJEN: Een 51-jarige vrouw uit Rijen is maandag 29 mei rond 15.30/15.45 uur bestolen van haar bankpasje. Ze was op dat moment geld aan het pinnen bij een geldautomaat op het Wilhelminaplein, waarbij ze werd aangesproken door een onbekende man. Deze man vertelde dat ze kleingeld had laten vallen en raapte het voor haar op. Vervolgens vroeg hij of vrouw geld kon wisselen. Het slachtoffer ruilde het geld, waarop de onbekende man zijn weg vervolgde. Op woensdag 31 mei kwam het slachtoffer tot ontdekking dat er een geldbedrag van circa 7250,- van haar rekening was opgenomen. Op moment bemerkte ze ook dat haar bankpas kwijt was. Kennelijk heeft de onbekende man kans gezien om haar bankpas te stelen en haar PIN-code vast te stellen tijdens de afleidingsmanoeuvre. Ze heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie en haar bankrekening laten blokkeren.

De trucs die in deze zaak gebruikt zijn, zijn niet nieuw. De politie wil mensen er opnieuw op wijzen zich tijdens het pinnen ook vooral op die handeling te concentreren en zich niet af te laten leiden. Ook is het verstandig om indien mogelijk binnen in bijvoorbeeld een bank of winkel geld op te nemen. Kijk op deze website voor meer preventietips.

OOSTERHOUT: Op dinsdag 30 mei 2006 is tussen 13.30 uur 14.00 uur een 81-jarige Oosterhoutse slachtoffer geworden van zakkenrollers. Vermoedelijke sloegen de daders toe in de Rulstraat. Daar is het slachtoffer namelijk, kort na een geldopname, aangesproken en afgeleid door twee jonge vrouwen. Van de bankrekening van het slachtoffer verdween daarna een bedrag van 4.280,- op onrechtmatige wijze. De bankpas is inmiddels teruggevonden in Tilburg, waarna de diefstal aan het licht kwam. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan en de politie heeft de zaak in onderzoek.

Auteur: Jeroen Steenmeijer