Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Profvoetballer populairste beroep onder kinderen

Amsterdam, 1 juni 2006 - De top 5 van meest gekozen beroepen van de zevende Nationale Wat Wil Je Worden Manifestatie is bekend! Dit jaar is profvoetballer het populairste beroep. Opvallend is het grote aantal meisjes dat op dit beroep heeft gestemd. Het beroep Juf / Meester staat dit jaar voor het eerst in de top 5. In voorgaande jaren was dit beroep weliswaar populair, maar heeft het nooit de top 5 gehaald.

Via de Nationale Wat Wil Je Worden Manifestatie worden kinderen tussen de 8 en 12 jaar ieder jaar uitgedaagd na te denken over wat zij later willen worden, dit te visualiseren en te motiveren waarom zij in het bijzonder voor dit beroep kiezen. Ook dit jaar stuurden een kleine vijfduizend kinderen alleen of samen met hun groep een kunstwerk op per post. Nog eens duizenden kinderen stemden op hun favoriete beroep in de Beroepen top 40 op www.watwiljeworden.nl.

Doelstelling van de Nationale Wat Wil Je Worden Manifestatie:

Kinderen op een ongedwongen, creatieve en speelse wijze bezig laten zijn met hun toekomst. In het bijzonder met het beroep dat zij later willen uitoefenen. In het verlengde van deze doelstelling ligt het informeren van kinderen over de mogelijkheden die zij hebben om hun toekomst te verwezenlijken.

De top 5 van meest gekozen beroepen 2006:


1. Profvoetballer

2. Modeontwerper

3. Juf / meester

4. Acteur / actrice

5. Dierenarts

Waarommetjes
Belangrijk aspect van de actie is de uitdaging voor kinderen om uit te leggen waarom zij kiezen voor een bepaald beroep. Communicatie adviesbureau KidsCom, initiatiefnemer van de actie, hoopt hiermee kinderen bewuster na te laten denken over de keuzes die zij maken voor hun toekomst.

Ylva Born (12 jaar)

Omdat ik van voetbal houd ik ben er best goed in en ik wil graag later voor ons land spelen.

Terry Boere (11 jaar)

Omdat voetbal mijn leven is en omdat ik elke dag train om beter te worden!

Mick Isbouts (8 jaar)

Omdat ik voetbal kei gaaf vind.

Abdel Oulad Larbi (12 jaar)

Omdat ik ook goed kan voetballen en je kan bijna heel de wereld rond om te voetballen.En mensen kunnen je zien voetballen.

Sanne Cazemier (11 jaar)

Omdat ik heel veel van voetbal houd. Ik ben dan wel een meisje maar ik kan eerlijk gezegd heel goed voetballen. Ik zit ook op voetbal, het is echt vet gaaf. Ik sta in de verdediging van HJC uit Haulerwijk. Het is een heel gezellig team!

Prijswinnaars
Ook dit jaar konden kinderen door alleen of met hun groep mee te doen, kans maken op geweldige prijzen. De namen van de prijswinnaars en de door hen gewonnen prijzen zijn vanaf 15 juni te vinden op www.watwiljeworden.nl en in de Nationale Kinderkrant.

-Einde bericht-
(