Ingezonden persbericht


persbericht

Vastned offices/industrial verwerft kantoorpanden in

Hoofddorp en rotterdam voor 12,5 miljoen

VastNed Offices/Industrial heeft voor 12,5 miljoen een tweetal kantoorpanden verworven in Hoofddorp en Rotterdam tegen een gemiddeld netto aanvangsrendement van 6,2%.

Het in Hoofddorp gelegen object bestaat uit 2.960 vierkante meter kantoorruimte met 61 parkeerplaatsen en is voor een nog resterende termijn van meer dan vijfenhalf jaar verhuurd aan Bentley Systems Europe. De huurprijs, rekening houdend met een reële huurprijs voor de parkeerplaatsen, bevindt zich op een niveau van circa 155 per vierkante meter. De koopprijs inclusief aankoopkosten bedraagt 7,2 miljoen, waarmee een netto aanvangsrendement van 6,4% wordt gerealiseerd. Verkopers betreft een groep particuliere beleggers.

In Rotterdam breidt VastNed Offices/Industrial uit in Brainpark I door verwerving van het kantoorobject Max Euwelaan 31-49. De verhuurbare oppervlakte bedraagt 2.259 vierkante meter en het object heeft 75 parkeerplaatsen, waarmee de parkeerratio op
1:30 uitkomt. Het pand heeft diverse huurders en een gewogen contractduur van meer dan tweeënhalf jaar. Het huidige huurniveau, rekening houdend met een reële huurprijs voor de parkeerplaatsen, bedraagt circa 130 per vierkante meter. De koopprijs inclusief aankoopkosten bedroeg 5,3 miljoen, waarmee een netto aanvangsrendement van 6,0% wordt gerealiseerd. Verkoper is White Estate Investments.

Hans Pars, chief investment officer van VastNed Offices/Industrial: "Deze acquisities maken deel uit van het investeringsprogramma 2006 dat zich richt op het versterken van posities in liquide kantoormarkten met gezonde vooruitzichten. Beide objecten zijn gelegen op kantoorlocaties die het eerste zullen profiteren van het herstel van de kantoormarkt en waaraan door actief asset management waarde is toe te voegen. En `last but not least' dragen deze investeringen direct bij aan het resultaat voor onze aandeelhouders."

Rotterdam, 31 mei 2006

Voor verder informatie: R.A. van Gerrevink of A.G.H. du Pont (010-2424310)


---- --