Carlo Strijk stelt zich kandidaat lijsttrekker D66

Carlo strijk

carlo kleur 01...

Carlo Strijk:
'Ambitie, groei en concrete resultaten. D66 moet met minimaal 10 zetels terugkomen in de kamer'

Carlo Strijk stelt zich kandidaat lijsttrekker D66
Carlo Strijk (1966) heeft zich in de strijd geworpen om het lijsttrekkerschap van D66. D66 moet weer gaan staan waar zij voor staat; democratisering, pragmatische oplossingen en kwalitatief onderwijs wat gericht is op de arbeidsmarkt, internationalisering en ondernemerschap!
Het werk van D66 is dus nog lang niet af, aldus Carlo, maar met 2 of 3 zetels zoals de peilingen al maanden aangeven kunnen we het verschil niet meer maken. De laatste jaren hebben we moeten toezien hoe D66 langzaam afgleed tot een partij die door niemand meer echt serieus wordt genomen, en daaraan moet een eind komen. Nederland is bestuurlijk georiënteerd. De samenleving moet weer leren kijken naar de mogelijkheden in plaats van de onmogelijkheden.


1. Wij moeten ondernemender worden. De ondernemers worden beperkt door onmogelijke en vaak tegenstrijdige regelgeving.

2. Het onderwijs is niet krachtig en dynamisch genoeg. Teveel groepen uit het onderwijs en teveel allochtone Nederlanders vinden geen of niet voldoende aansluiting op de arbeidsmarkt. We moeten daarom als D66 het thema Culture Diversiteit vanaf de kern aanpakken, namelijk bij het onderwijs.

3. De vergrijzing kan en mag niet worden afgedaan met het simpelweg fiscaliseren van de AOW... We moeten toe naar een dynamische samenleving, waarin alle groepen participeren, die de concurrentie aankan in een globaliserende wereld. Deregulering, individuele ontplooiing en pragmatische politiek zijn de voorwaarden om dat na te streven. 'Ambitie, groei en vooral concrete resultaten met minder mag D66 gewoon geen genoegen nemen. Dat is waar ik voor sta, en daar kunt u mij op afrekenen'

Wie is Carlo Strijk?
De ondernemer Strijk heeft een afwisselende carrière en kent vele plekken in de samenleving als geen ander.
Carlo werd lid van D66 op 22jarige leeftijd en hij was oprichter en voorzitter van de roemruchte afdeling van Jonge Democraten in het Gooi.
Carlo Strijk verwierf landelijke bekendheid door zijn deelname aan de in de 80-er jaren populaire talentenjacht Showmasters, het Nederlandse volk stuurde hem toen massaal door naar de finale.
In de jaren 90 presenteerde hij wekelijks op zaterdagavond het succesvolle RTL-programma Hartedieven. Daarvoor was hij directeur HR bij Hilton International. De laatste jaren is hij actief als zelfstandig ondernemer/ directeur en trainer en adviseur. Strijk noemt zichzelf een 'politikos' Hij staat voor alles wat de burger betreft en ziet alle jaren met zijn 'voeten in de modder' in de media en als ondernemer nu als belangrijkste reden, dat nu om te zetten in effectief beleid.

Kijk op www.carlostrijk.nl voor de uitwerking van het inhoudelijke gedeelte.

Meer informatie over Carlo Strijk vindt u op www.carlostrijk.nl

Voor afspraken, interviews, en vragen kunt u contact opnemen met Jan-Bert Vroege 06-18552318 of carlo@carlostrijk.nl