Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom woensdag 31 mei

BERGEN OP ZOOM, 31 mei 2006

Brand in leegstaand bedrijfspand

ROOSENDAAL: Op dinsdag 30 mei kreeg de politie rond 22.00 uur melding van een brand aan de Kortendijksestraat. Bij een vrijstaand bedrijfspand was een uitslaande brand ontstaan. De brandweer heeft het vuur met een hoogwerker en twee tankspuiten bestreden. Voor de directe omgeving bestond tijdens de brand geen gevaar. Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat er sprake is van brandstichting. De eigenaar van het pand heeft aangifte gedaan van brandstichting.

Bedrijfsinbraak

ROOSENDAAL: Op dinsdag is omstreeks 23.00 uur ingebroken in een bedrijfspand aan de Belder. De daders vernielden een ruit en kwam zo het pand binnen. Ook in het bedrijf zijn verschillende vernielingen aangericht. Er is een geldbedrag van enkele honderden euros weggenomen. De politie heeft tevergeefs met een politiehond het gebouw doorzocht op zoek naar eventuele daders. De gedupeerde heeft aangifte gedaan van inbraak en de politie stelt een sporenonderzoek in.

Man rijdt onder invloed tegen verkeerslicht

ROOSENDAAL: Op dinsdagmorgen gebeurde er een ongeval aan de Laan van Brabant. Een 22-jarige man uit Groningen reed met zijn auto over de Laan van Brabant richting de Burgemeester Freijterslaan. Hij verloor de macht over zijn stuur en reed in de bocht tegen een verkeerslicht. Bij het arriveren van de politie rook men een alcohollucht bij de bestuurder. De automobilist moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. De uitslag hiervan bedroeg 465 ug/l. de man kreeg een rijverbod van 6 uur. De man bleek niet in bezit van een geldig rijbewijs. De politie onderzoekt de zaak verder. Het voertuig was total loss en is weggesleept daar een takelbedrijf.

Snelheidscontrole

OUDENBOSCH: De politie controleerde op woensdag tussen 10.00 uur en 11.40 uur op snelheid in de Moerdijksestraat. De politie deed dit na klachten over hardrijders. In deze straat geldt een maximum van 30 km/u. Er zijn 10 overtredingen geconstateerd. Van een 51-jarige man uit Horendonk (Be) is het rijbewijs ingevorderd omdat hij 68 km/u reed. Het rijbewijs zal naar justitie gestuurd worden. Daar wordt gezorgd voor de afhandeling van de zaak.

Auteur: Inge Rijgersberg