Politie Limburg-Noord

Politie rolt hennepkwekerijen op

Datum: 31-05-2006
Tijd bericht: 16:54
Plaats: Sevenum / Molenhoek
De politie heeft woensdag bij een actie in het kader van het project 'het Groene Goud' twee hennepkwekerijen opgerold. Daarbij zijn in totaal vier aanhoudingen verricht. 'Het Groene Goud' is een project over de ontmoediging van de hennepteelt in het politiedistrict Venray.

In een loods aan de Steeg in Sevenum werd een kwekerij met diverse kweekruimtes aangetroffen. Daarbij troffen agenten 1125 planten en zo'n 2000 hennepstekken aan. In één van de ruimtes werd wel de apparatuur aangetroffen, maar de hennep was daar al geruimd. Verder troffen ze ook een zogenaamde droogkamer aan met een nog onbekende hoeveelheid gedroogde hennep. Drie mannen werden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze kwekerij. Het gaat om een 52-jarige en 46-jarige man uit Sevenum en een 34-jarige man uit Mijdrecht. Bij de actie zijn twee dure personenauto's en zo'n 20.000 euro in beslag genomen.

Op de zolder van een woning aan de Heumensebaan in Molenhoek trof de politie ongeveer 250 hennepplanten aan. Een 34-jarige man uit Molenhoek is aangehouden in verband met deze zaak. Onderzoek wees uit dat er illegaal stroom was afgetapt.

Alle aangetroffen planten zijn vernietigd en de apparatuur is in beslag genomen.

Kijk voor meer informatie over het project op www.hetgroenegoud.info