2e persbericht van woensdag 31 mei 2006

Eindhoven, 31-05-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie Brabant Zuid-Oost door rechter in gelijk gesteld

Politie Brabant Zuid-Oost is door de politierechter in Eindhoven in het gelijk gesteld in een vorderingszaak tegen een 37-jarige man uit Eindhoven. Hij moet de politie 1500 euro betalen als schadevergoedingsmaatregel. De man deed op 20 juni 2005 aangifte van een gewapende overval op zijn horecagelegenheid aan de Biesterdwarsweg (zie ook 2e persbericht van maandag 20 juni 2005). Daarbij zouden drie mannen hem hebben beroofd van enkele duizenden euros. De politie heeft de zaak uitgebreid onderzocht, waarna bleek dat de man de overval had verzonnen en een valse aangifte had gedaan. Voor het doen van die valse aangifte is hij door de politierechter veroordeeld tot 80 uur werkstraf waarvan 40 uur voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Ook moet hij de politie 1500 euro betalen als compensatie voor de tijd en de moeite die in het onderzoek is gestoken. Het is vrij bijzonder dat dit is gebeurd. Het is tevens een waarschuwing aan mensen om geen valse aangifte te doen waarin de politie tijd en moeite moet investeren. Zij kunnen de rekening dan wel eens gepresenteerd krijgen.

Eindhoven: Politie zoekt getuigen overval op café Stratumseind

De politie is op zoek naar getuigen van een gewapende overval op een café aan het Stratumseind. Dinsdagavond rond 20.00 uur werd het café geopend. In het café was op dat moment één medewerker aanwezig. Direct na de opening kwam een man de zaak binnen en kort daarna een tweede man. Eén van de twee mannen trok een vuistvuurwapen. Hij bedreigde daarmee de 21-jarige medewerker en eiste geld. Op dat moment kwam de 24-jarige bedrijfsleider bij zijn zaak. Hij trof in eerste instantie de deur gesloten. De bedrijfsleider opende een andere deur en eenmaal in het café werd nu ook de bedrijfsleider bedreigd met het wapen. De twee daders hebben in het café een groot geldbedrag buit gemaakt. Een beveiligingsinstallatie werd door hen onklaar gemaakt en de overvallers hebben een zwarte computerkast (desktop) meegenomen. Een deel van de buit was muntgeld. Dat geld werd meegenomen in een laptoptas. De twee slachtoffers werden door de daders gekneveld achtergelaten. Zij wisten zich korte tijd later te bevrijden en waarschuwden de politie. De daders hebben het café aan de achterkant verlaten. Ze zijn vermoedelijk gevlucht in de richting van de Smalle Haven. Ze hadden meerdere tassen en de zwarte desktop bij zich. De politie zoekt getuigen die de daders voor of na de overval al dan niet met de genoemde buit hebben gezien. Beide daders zijn mannen met een getinte huidskleur. Ze zijn allebei ongeveer 1.75 tot 1.80 meter groot, hebben een slank postuur en zijn tussen de 20 en 25 jaar oud. Eén dader droeg een spijkerbroek en spijkerblouse of jas. Hij had een bruine pet op en hij droeg een lichtbeige rugzak. De andere dader had een donker shawl om. Eventuele getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Eindhoven-Centrum via tel. 0900-8844.

Eindhoven: Politie houdt illegale plakker aan

Woensdag rond 13.00 uur is op de Loeffstraat een 25-jarige man uit Nieuwegein aangehouden. Hij werd door de politie op heterdaad betrapt bij het plakken van posters op een plek waar dat niet is toegestaan. Zijn plakmaterialen zijn in beslag genomen en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Auto gestolen

Tussen dinsdag 19.30 en woensdag 7.15 uur is vanaf de Bouvigne een auto gestolen. Het gaat om een zwarte Seat Leon met het Duitse kenteken NIFR180.

Eindhoven: Snelheidscontroles

* Op de Tilburgseweg is woensdag tussen 7.30 en 11.05 uur gecontroleerd op snelheid. Er werden 3010 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden 309 bestuurders te hard. Er is geen hoogste snelheid geregistreerd. Op de Tilburgseweg mag 70 km/u gereden worden.

* Woensdagmiddag is tussen 12.45 en 14.35 uur een snelheidscontrole gehouden op de Meerveldhovenseweg. Van de 420 gecontroleerde voertuigen reden er 38 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 72 km/u. Toegestaan is 50 km/u.

Lage Mierde: Quad gestolen

Tussen dinsdag 16.30 en woensdag 5.30 uur is vanuit een garage bij een woning aan de Broekkant een quad gestolen. De garage was niet afgesloten en een auto werd aan de kant geduwd om de vierwielige motor mee te nemen. Het gaat om een rode quad met witte stickers en het kenteken 04-SK-HZ.

Mariahout: Bedrijfsauto gestolen

Vanaf een bedrijfsterrein aan de Wilhelminastraat is tussen dinsdag 20.30 en woensdag 6.30 uur een bedrijfsauto gestolen. De elektrische poort werd geforceerd. Het gaat om een witte Mercedes Benz 902.6 KA met het kenteken 28-BB-KV.

Nuenen: Geld weg bij inbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Refelingse Erven is woensdagochtend een bedrag van enkele honderden euros buitgemaakt. Een raam werd geforceerd.