Feestelijke opening nieuw kantoor Ernst & Young

Ernst and young

Feestelijke opening nieuw kantoor Ernst & Young

ROTTERDAM, 31 MEI 2006 - Minister van Financiën drs. G. Zalm opent vandaag officieel het kantoor van Ernst & Young aan de Boompjes in Rotterdam. In het pand vestigen onder meer Holland van Gijzen, de Raad van Bestuur van Ernst & Young en het regiokantoor van de accountant- en belastingmaatschap zich.

In het kader van de opening bood Ernst & Young eerder deze week de documentaire 'Denkend aan de Boompjes zie ik een oneindige rivier...' aan burgermeester Ivo Opstelten aan. De documentaire is door Ernst & Young speciaal ontwikkeld ter gelegenheid van de opening van het nieuwe hoofdkantoor. De documentaire geeft een kijk op de historische ontwikkeling van het gebied in hartje Rotterdam.
Ernst & Young wil naast de verhuizing naar de Boompjes ook op een andere manier een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de Boompjes, door het ontwikkelen van een documentaire over dit interessante stukje Rotterdam. In de documentaire wordt niet alleen stilgestaan bij het verleden en heden, maar wordt ook een kijkje in de toekomst genomen.

Rotterdams bedrijf
Ernst & Young is een Rotterdams bedrijf, Barend Moret startte in 1883 met Bureau Confidentia in het centrum van Rotterdam op een steenworp afstand van de Boompjes. Na enkele omzwervingen in de binnenstad kwam Ernst & Young aan de buitenkant van de stad terecht (Alexanderpolder). Daar was het kantoor ruim 20 jaar gevestigd.

'Wij zijn blij nu terug te zijn in het kloppend hart van de stad waar de dynamiek meer voelbaar is', zegt Jan de Hek van Ernst & Young. 'We zitten naar onze bescheiden mening op de mooiste plek van de stad, aan het water met zicht op de twee bruggen en, aan de andere kant, het centrum. De Boompjes is een historische plek, in positief opzicht (vroeger het centrum van havenactiviteit) en negatief opzicht (bombardement WO2).'

De documentaire is voor geïnteresseerden op te vragen via: MCS RandstadZuid
Antwoordnummer 2293
3000 VB Rotterdam.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kim Smulders, 010 406 53 64