Wageningen Universiteit

29 mei 2006
Onderdeel: Wageningen Business School

Oriëntatie op ondernemerschap

Op 31 mei en 1 juni 2006 organiseert Wageningen Business School samen met de jubilerende Technologiestichting STW voor de tweede keer de workshop 'Oriëntatie op ondernemerschap', dit keer in Enschede bij de Universiteit Twente. In twee dagen worden teams van jonge onderzoekers begeleid in het uitwerken van hun business ideeën. Aan het einde van de tweede dag presenteren de deelnemers hun uitgewerkte business ideeën aan een onafhankelijke jury. Het team met het meest veelbelovende idee krijgt een prijs.

Om een actieve bijdrage te leveren aan het bevorderen van de oprichting van kansrijke technostarters in Nederland heeft STW in samenwerking met de Wageningen Business School een tweedaagse workshop met als titel "Oriëntatie op ondernemerschap" ontwikkeld en opgezet. De workshop is gericht op onderzoekers aan Nederlandse universiteiten die een business idee hebben en die overwegen om een eigen bedrijf op te richten.

Tijdens de workshop werken de deelnemers hun business ideeën verder uit, waarbij zij worden begeleid en geholpen door een flink aantal experts die vanuit alle relevante invalshoeken advies geven en ondersteuning bieden aan de deelnemers. Aan het eind van de workshop presenteren de deelnemers de verder uitgewerkte business ideeën ten overstaan van een onafhankelijke jury, die beslist welk idee het meest veelbelovend is. Universiteiten geven zelf aan welke onderzoekers zij graag aan de workshop willen laten deelnemen.

Contact
WBS
tel. 0317 484093
info.wbs@wur.nl