Gemeente Helden

Uitreiking verkeersdiplomas gemeente Helden 31 mei

Op woensdag 31 mei was de uitreiking van de verkeersdiplomas in het gemeentehuis van Helden. Van alle 11 basisscholen in de gemeente Helden hebben alle groepen 7, totaal 270 leerlingen, het schriftelijk en praktisch verkeersexamen afgelegd. Tijdens het praktische gedeelte op 18 mei mochten de leerlingen de opgedane kennis op straat toetsen door zich een weg te banen door het verkeer, via een vooraf aangegeven route door Helden en Panningen. Vanuit de Regenboog werd het startsein gegeven om diverse verkeerssituaties het hoofd te bieden. Van tevoren hadden veel kinderen het parcours ook met hun ouders of leerkracht geoefend

De organisatie was dit jaar in handen van De Pas in Helden en De Wissel in Panningen. Door samenwerking met de verkeersouders, de leerkrachten, de gemeente Helden en de vele vrijwilligers die moesten posten, is het praktische verkeersexamen een groot succes geworden. De kinderen hadden hesjes aan, zodat ze goed zichtbaar waren in het verkeer en voor de controleposten.

En het resultaat?..In Helden is iedereen geslaagd! Een geweldige prestatie, dat mag wel gezegd worden.

Per school zijn twee kinderen ontvangen in de raadszaal van de gemeente. Na een officieel woordje door wethouder Rinus Janssen werden de diplomas overhandigd mét een envelop. Met het bedrag, mag elke groep 7 op school een eigen feestje bouwen. Natuurlijk nog samen trots op de foto, om daarna te genieten van een heerlijk glaasje fris. En dan is het tijd om de klasgenoten op school blij te maken met de welverdiende diplomas. Door de zorg en de goed voorbereide lessen van de leerkrachten zullen een kleine 272 kinderen zich vanaf nu héél veilig in het verkeer gedragen!

6-6-2006 14:52