Deelgemeente Charlois Rotterdam


Onderstaand vindt u een opsomming van besluiten waarbij belangen van derden betrokken kunnen zijn.

Het dagelijks bestuur heeft in de afgelopen periode onderstaande besluiten genomen:

Algemene vergunningen:

Vergunning verleend:

1. aan de heer M. van Dongen voor de exploitatie van een North Sea Jazzcamping in het Zuiderpark op grond van art. 8 van de Wet op de Openluchtrecreatie (besluit 16 mei 2006);

2. aan Ahoy Rotterdam B.V. voor het organiseren van een evenement voor het Studio 100 Zomerfestivals op het voorterrein van Ahoy op
24 en 25 juni 2006. Het betreft hier het aanbieden van entertainment. Er wordt GEEN vergunning verleend voor het organiseren van verkoopactiviteiten (besluit 23 mei 2006).
3. aan Sport en Recreatie Rotterdam voor het houden van sportactiviteiten op het Plein 1953 (nabij wijkgebouw De Middelburgt) op woensdag 7 juni 2006 van 10.00 tot 17.00 uur en voor het gebruiken van een geluidsinstallatie (besluit 22 mei
2006);

4. aan wijkaccommodatie Larenkamp voor het plaatsen van een muziekpodium en gebruiken van een geluidsinstallatie op zaterdag
27 mei 2006 van 12.00 tot 16.00 uur voor het wijkgebouw de Larenkamp in verband met de Day of Dance (besluit 24 mei 2006);
5. aan Vitaal Pendrecht voor het gebruiken van een geluidsinstallatie op woensdag 31 mei 2006 van 16.00 uur tot 20.30 uur op het binnenterrein van de St. Annalandstraat en op woensdag 7 juni 2006 van 15.00 tot 20.00 uur op het binnenterrein van de Stellendamstraat/Herkingenstraat in verband met opzoomeractiviteiten (besluit 24 mei 2006).

Toestemming verleend:

1. Aan de heer A.J.W. van der Starre (Opzoomerteam Roggestraat) toestemming verleend voor het houden van een rommelmarkt in de Roggestraat op zaterdag 3 juni 2006 van 09.00 tot 23.00 uur in plaats van zaterdag 20 mei 2006 (besluit 23 mei 2006).

Positief geadviseerd:

1. aan de burgemeester ten aanzien van vergunningverlening aan Mojo Concerts B.V. voor het organiseren van het North Sea Jazz festival in en rondom Ahoy op vrijdag 14 juli 2006 van 16.30 tot 02.00 uur, zaterdag 15 juli 2006 van 16.30 tot 02.00 uur en zondag 16 juli van 14.30 tot 24.00 uur (besluit 16 mei 2006);

Drank- en Horecawet:

Vergunning verleend:


1. aan de heer S. Gurbulak voor uitoefening van een horecabedrijf op het adres Katendrechtse Lagedijk 337 A (restaurant GoGo). Het betreft overname van een bestaande inrichting zonder wijziging (besluit 22 mei 2006);


2. aan Delifrance Zuidplein B.V. voor uitoefening van een horecabedrijf op het adres Zuiderterras 122 (Delifrance). Het betreft een bestaand bedrijf met wijziging, t.w. legalisering van het schenken van alcoholhoudende drank (besluit 22 mei 2006).

Verkeer:

Besluit:

1. tot het aanwijzen van een laad- en loszone aan de Wolphaertsbocht ter plaatsen van de panden 21-33 in Oud-Charlois, door plaatsing van bord E7 (Gelegenheid voor het onmiddellijk laden en lossen van goederen) (besluit 22 mei 2006)

Besluiten hoofd sector Bouw- en Woningtoezicht Rotterdam namens het dagelijks bestuur:

Woningwet:

Buiten behandeling gesteld:


1. het verzoek om bouwvergunning voor het oprichten van een extra woning in een woongebouw aan de Slotboomstraat 16 C (besluit 28 april 2006);


2. het verzoek voor het wijzigen van het gebruik van het pand Katendrechtse Lagedijk 450 (besluit 20 april 2006).

Huisvestingswet/Huisvestingsverordening Rotterdam:

Vergunning verleend:


1. voor splitsing van het eigendomsrecht op het pand Nieuwenhoornstraat 45 in appartementsrechten. Het is de bedoeling het pand, bestaande uit twee woningen, te splitsen in twee appartementsrechten (besluit 4 mei 2006).

Aangehouden:


1. het verzoek om vergunning tot splitsing van het eigendomsrecht van het pand Jaersveltstraat 53 in appartementsrechten.

De besluiten worden ook gepubliceerd op de website van de deelgemeente: www.charlois.rotterdam.nl . U vindt ze onder het menu Actueel - Bekendmakingen. U kunt daar ook de besluiten van eerder datum raadplegen (tot ca. 6 weken terug).


---

Aanvraag bouwvergunning

Het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois maakt in het kader van art. 41 van de Woningwet bekend dat de volgende aanvraag voor een bouwvergunning is ingediend:


1. voor het oprichten van een brede school, Schereplein 1 en Schereplein 4

Bovengenoemd plan moeten nog volledig worden beoordeeld.

Informatie over de voortgang van bovengenoemd plan kan worden verkregen bij het Secretariaat Bouwtoezicht, Galvanistraat 15, tel.
489 49 66, 489 55 88 of 489 64 37.

Rotterdam, 31 mei 2006

Namens het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois,

H. Goedhart

Directeur dS+V


---

Aanvragen kapvergunningen

In het kader van art. 4.4.6 van de Algemene Plaatselijke Verordening maakt het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois bekend dat de volgende aanvragen voor een kapvergunning zijn ingediend:


1. voor het kappen van een boom staande in de achtertuin Alcorplein 3. De boom is dood.


2. voor het kappen van een boom staande in de achtertuin Streefkerkstraat 35. Volgens aanvrager is de boom te groot voor zijn standplaats.

Bovenstaande aanvragen liggen tot en met woensdag 14 juni 2006 ter inzage ter secretarie van de deelgemeente Charlois, Boerhaavestraat 11 (Afdeling Centrale Ondersteuning Wijkzaken).


---

Vergadering Bezwarencommissie

De Bezwarencommissie van de deelgemeente Charlois vergadert op maandag
12 juni aanstaande om 10.00 uur in de secretarie van de deelgemeente, Boerhaavestraat 11. De vergadering wordt gehouden in zaal Waalhaven (kamer 0.1, souterrain).

Agenda


1. 10.00 uur Voorbespreking.


2. 10.30 uur Behandeling van het bezwaarschrift van Busquet advocaten (de heer E.F.J.Boenders) inzake weigering Drank- en Horecawetvergunning (Ossenisseweg 75)


3. 11.00 uur Behandeling van het bezwaarschrift van De Boer Bosch Sonmez advocaten namens M.F. Ogretici (Café Zuiderpaviljoen) inzake intrekking Drank- en Horecawetvergunning.


4. 11.30 uur Beraadslaging bezwaarschrift O. Tas inzake evenement Ahoy. (8 april 2006)


5. 12.00 uur Beraadslagingen inzake onderwerp 2 en 3.

Met uitzondering van de agendapunten 1, 4 en 5 is de hoorzitting openbaar.

De stukken die op deze agenda betrekking hebben zijn voor belanghebbenden ter inzage. U dient daarvoor een afspraak te maken met dhr. T. Revet, tel. (010) 410 74 82. Wanneer u de stukken komt inzien, dient u uw legitimatiebewijs mee te nemen.


---

Onkruidbestrijding: m
achinaal en een beetje chemisch

Het groeiseizoen is in volle gang en dat betekent dat ook het onkruid de grond weer uit schiet. En onkruid op straten en pleinen, tegen gevels en rond straatmeubilair is veel bewoners een doorn in het oog. In Charlois is Roteb twee weken geleden gestart met onkruidbestrijding. Daarbij gebruikt men de gebruikelijke mechanische methodes, zoals borstelen en branden, terwijl op moeilijk bereikbare plekken voor het eerst sinds lange tijd weer gebruik wordt gemaakt van chemische onkruidbestrijding. Maar wel op een duurzame manier.

Sinds 1983 is het gemeentelijk beleid erop gericht het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen op verhardingen zoveel mogelijk te beperken. Sindsdien wordt onkruid op straat dan ook grotendeels mechanisch bestreden, door middel van branden en borstelen. Op moeilijke plekken, zoals bij gevels, rond obstakels en in middenbermen, waar dit niet mogelijk is, wordt onkruid met de hand verwijderd. Een arbeidsintensieve klus.

Daarnaast heeft deze manier van onkruidbestrijding ertoe geleid dat het straatbeeld er in de loop der jaren minder verzorgd is komen uit te zien dan gewenst en dat het aantal klachten van bewoners over onkruid aanzienlijk is toegenomen.

Daarom heeft Roteb toestemming van de gemeenteraad gekregen om in de periode mei-oktober 2005 een proef te houden met chemische onkruidbestrijding te houden in een aantal deelgemeenten op de Zuidoever, waaronder Charlois. Ter vergelijking werd op de noordoever alleen op de traditionele manier onkruid bestreden.

Resultaten

Uit deze proef blijkt dat het straatbeeld in de proefgebied in de loop van het seizoen beter werd. Aan het eind van het seizoen was de achterstand in onkruidbestrijding weggewerkt en zagen de straten er beduidend schoner uit dan op de Noordoever, waar de proef niet was gehouden. Ook waren er geen aantoonbare gevolgen voor de waterkwaliteit.

Op grond van deze proef heeft Roteb toestemming gekregen chemische onkruidbestrijding toe te passen, naast de andere methoden van bestrijding.

Duurzaam

Voor het duurzaam verwijderen van onkruid langs gevels, obstakels en verharde middenbermen gelden richtlijnen. Deze richtlijnen geven onder andere aan wanneer in verband met het (voorspelde) weer gespoten mag worden, maar ook de hoeveelheid onkruidbestrijdingsmiddel die gebruikt mag worden. Tevens moet de manier waarop dit gebeurt selectief zijn, wat betekent dat alleen gespoten wordt op het onkruid. Op grote verharde oppervlakten bestrijdt Roteb het onkruid thermisch (branden of heetwater) of mechanisch (borstelen of bosmaaiers). Per buurt/straat wordt bekeken welke methodes het meest geschikt zijn. Door het toepassen van verschillende methoden naast elkaar bestrijdt Roteb het onkruid in Rotterdam duurzaam en doordacht.

Op 28 april is het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois akkoord gegaan met het collegebesluit onkruid langs obstakels en verharde middenbermen ook in Charlois chemisch te bestrijden. Inmiddels in Roteb hiermee aan de slag gegaan. Gestart is in Heijplaat vervolgens komen Oud-Charlois, Carnisse, Tarwewijk, Zuidwijk en Pendrecht aan de beurt.


---

Werkzaamheden aan tramplus lijn 2 Wolphaertsbocht

In het tramspoor op de Wolphaertsbocht tussen de Dorpsweg en Boergoensestraaat is vorig jaar een breuk ontstaan. De vier tramsporen zijn toen door middel van tijdelijke lassen hersteld, zodat de trams ongehinderd konden blijven rijden. Om de exploitatie veilig te stellen en verdere schade te voorkomen is het nodig een definitief herstel uit te voeren. Deze werkzaamheden worden s nachts uitgevoerd, omdat er dan geen trams rijden.

Tijdstip werkzaamheden: In de nacht van dinsdag 6 juni op woensdag 7 juni

Locatie werkzaamheden: nabij de tramhalte Dorpsweg

De tramsporen zullen worden opgewarmd om ze te laten uitzetten. Daarna wordt met speciale apparatuur de breuk gelast. Na het lassen worden lasresten weggeslepen en wordt het spoor weer glad geschuurd. Dit om toekomstige geluidoverlast te voorkomen. Met name tijdens het wegslijpen van de lasresten (in de nanacht en vroege ochtend) is niet te voorkomen dat enige geluidsoverlast kan ontstaan.

Gelijktijdig met deze werkzaamheden zal ook een bovenmast van de tramlijn worden rechtgezet. Overdag op 6 en 7 juni kunnen voorbereidende en afrondende werkzaamheden worden uitgevoerd. Uiteraard wordt al het mogelijke gedaan om de overlast zo veel als mogelijk te beperken.

Informatie

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u bellen naar, telefoonnummer
0800-5555444 of 0800-TRAMPLUS (gratis).

Wanneer u tijdens de uitvoering van de werkzaamheden van mening bent dat er onnodig overlast wordt veroorzaakt kunt u met eventuele klachten contact opnemen met de meldkamer van de DCMR Milieudienst Rijnmond. Deze is continu bereikbaar per telefoon 010-473.3333 of per e-mail via de website www.DCMR.nl
(milieuklachten>milieuklachtenformulier).


---

In een rijtuigje

op zondag 11 juni tijdens de Zuiderparkdagen

Grote delen van het Zuiderpark hebben de afgelopen jaren een metamorfose ondergaan.

Het park heeft door de verbouwing een open en modern karakter gekregen en biedt veel meer mogelijkheden dan voorheen. Er is een parkpromenade waar je kunt flaneren en scaten, er is veel water bijgekomen waar je allerlei leuke watersporten kunt beoefenen en voor kinderen en ouders is er een avontureneiland met een strandje en veel spannende speelmogelijkheden. Kortom, in het nieuwe Zuiderpark valt straks, als het helemaal klaar is, voor jong en oud veel te beleven en te genieten.

Wilt u de veranderingen met eigen ogen aanschouwen dan kunt u zich aanmelden voor een ritje met een paardentram die op zondag 11 juni twee rondritten door een deel van het park zal maken.

De ritten duren vijf kwartier en zullen begeleid worden door iemand die veel over het park weet te vertellen.

De vertrektijden van de twee ritten zijn: 11.30 uur en 13.15 uur.

Het vertrekpunt is bij Landhuis De Oliphant aan de Kromme Zandweg.

Wilt u meerijden? Dan kunt u zich telefonisch of per email aanmelden bij onze afdeling communicatie. Telefoonnummer: 410 7 411, Emailadres: jb.schuurman@charlois.rotterdam.nl


---

Rotterdam Bouwt!

Maak je eigen maquette!

Kinderen van 7 t/m 12 jaar zijn op zondag 4 juni van harte welkom in een grote roodwit gestreepte tent op de hoek van de Schere en de Emelenkamp, naast basisschool Christophoor. Daar kunnen zij s ochtends of s middags gratis hun eigen maquette ontwerpen en bouwen.

De kinderen leren wat verschillende materialen voor eigenschappen hebben en wat hun maquette stevig of juist instabiel maakt. Hierin worden zij bijgestaan door een groot aantal architecten. In totaal kunnen 500 kinderen meedoen. Zij kunnen kiezen: s ochtends van 09:00 tot 12:30 uur óf s middags van 13:30 tot 17:00 uur.

De mooiste maquettes worden geselecteerd door een deskundige jury. Vanaf woensdag 21 juni 2006 worden deze maquettes tentoongesteld in Villa Zebra.

Dit evenement wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd door Stichting Rotterdam Bouwt.

Aanmelden

Alle kinderen die mee willen doen aan Rotterdam Bouwt kunnen zich tot en met woensdag 31 mei aanmelden via de website www.rotterdambouwt.nl. Deelname is gratis.

Voor alle vragen en informatie over Rotterdam Bouwt!: info@rotterdambouwt.nl of www.rotterdambouwt.nl


---

Eerste Raadstafel Charlois

Op maandag 22 mei was het zover, de eerste Raadstafel van Charlois werd gehouden. De Raadstafel moet een plek worden waar de deelraad van Charlois niet alleen over bepaalde onderwerpen wordt geïnformeerd door dagelijks bestuur en ambtenaren, maar ook de plek waar de bewoners van Charlois kunnen vertellen wat zij van die geagendeerde onderwerpen vinden. Er waren voor de eerste Raadstafel twee onderwerpen uitgekozen, een rapportage over Pendrecht Zet Door en een toelichting op TIP. De publieke tribune was behoorlijk gevuld met geïnteresseerden.

Beide onderwerpen werden vakkundig en enthousiast toegelicht door de betrokken ambtenaren. Bij Pendrecht Zet Door werd onder andere ingegaan op de aanpak op sociaal gebied in Pendrecht en de inspanningen die door de Plein Ontwikkelings Maatschappij worden verricht om Plein 1953 verder te verbeteren. Bij TIP werd nog eens keer benadrukt de noodzaak om de aanpak van probleemjongeren vooral met alle instanties gezamenlijk te doen. En dat zo´n aanpak succes heeft.

Ook op de diverse vragen van raadsleden als bewoners konden zij goed antwoord geven. Wel werd na afloop door zowel raadsleden als bezoekers aangegeven dat de verhouding tussen de presentaties en de tijd om vragen te stellen en in discussie te gaan anders moet worden. Maar al met al was de eerste Raadstafel succesvol.

De volgende raadstafel is op maandagavond 12 juni in de Waalhavenzaal van het deelgemeentekantoor, Boerhaavestraat 11. Aanvang: 19.00 uur.


---

Gesloten

Het deelgemeentekantoor is gesloten op maandag 5 juni (Pinksteren) aanstaande.