TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 03-04-2006

Televisie
MIS(S) VERKIEZING 2006
Uitzending woensdag 31 mei
Nederland 2 - 20.30 uur

JAAP JONGBLOED PRESENTEERT MIS(S) VERKIEZING 2006

Presentator Jaap Jongbloed is woensdag 31 mei, naast Lucille Werner, te zien als presentator van de MIS(S) VERKIEZING 2006. In dit programma wordt beslist wie de mooiste, slimste, charmantste, meest doortastende en meest krachtige gehandicapte jonge vrouw van Nederland is.

Jaap Jongbloed: "Ik heb, onder meer via mijn werk, verschillende vrouwen met een handicap mogen ontmoeten. Zoals bijvoorbeeld Lieke Brekelmans die 25 jaar geleden het Lilianefonds oprichtte. Wat me altijd opvalt, is hun enorme kracht en doorzettingsvermogen. Het zijn ijzersterke vrouwen. Vrouwen die in hun beperking een extra stimulans hebben gevonden om er keihard tegenaan te gaan. En daarom is het dubbel triest dat ze zo dikwijls nog als tweederangs worden behandeld. Bij deze Mis(s) Verkiezing zullen we laten zien hoe mooi ze zijn. Want schoonheid is veel meer dan een fraai lichaam en een knap koppie alleen".

De inschrijving voor de MIS(S) VERKIEZING 2006 is inmiddels gesloten. Zo'n 150 vrouwen hebben zich aangemeld. Zaterdag 8 april a.s. wordt in het TROS-gebouw de selectieronde gehouden waarna er twintig vrouwen overblijven. Via www.misverkiezing.nl kan het publiek stemmen welke twaalf dames definitief mee mogen doen aan de uitzending op 31 mei.