Digitale Gemeente Houten

31 mei: Nationale Straatspeeldag in de Heidetuin

donderdag 25 mei 2006 - Bron: Trefpunt

HOUTEN - Om nogmaals aandacht te vragen voor de veiligheid en ongerustheid van bewoners van de Heidetuin (ook met het oog op de ontwikkeling van Loerik V) heeft Bewonersvereniging Aquarelle zich aangesloten bij de Nationale Straatspeeldag, een initiatief van 3VO. De Heidetuin is de belangrijkste verkeersader van de wijk Loerik II (De Tuinen) en vormt tevens de toegangsweg tot een deel van Loerik I en het er achter gelegen deelplan Loerik V dat momenteel in aanbouw is. Dit betekent dat in de nabije toekomst nog eens 325 woningen zullen worden ontsloten langs deze weg, waarvan voor bewoners onduidelijk is of die wel berekend is op een dergelijke verkeerstoename. Bewoners zijn er in ieder geval niet gerust op, temeer daar voortdurend te hard wordt gereden in deze 30 km-straat. Hiertoe is een zogenaamde KinderStraatScan uitgevoerd, waarbij aspecten als bescherming, beloopbaarheid, befietsbaarheid, bewegingsvrijheid, belevingswaarde en bespeelbaarheid worden beoordeeld bij de bepaling van de kindvriendelijkheid van deze straat. Tevens is een handtekeningenactie geïnitieerd onder bewoners van de Heidetuin. Deze, en de resultaten van de KinderStraatScan zullen worden aangeboden aan de wethouder die op 31 mei de Heidetuin zal aandoen.
Verder staat de Heidetuin op woensdag 31 mei tussen 14.00 en 17.00 ter beschikking van spelende kinderen uit de buurt, voor wie allerlei leuke spelletjes worden georganiseerd, van stoepkrijten tot springkussen. Gemotoriseerd verkeer zal slechts uiterst langzaam en zigzaggend van de Heidetuin gebruik kunnen maken.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2006 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).