Ingezonden persbericht


Brainport; aantrekkelijk voor internationale kenniswerkers Op 31 mei aanstaande organiseert Brainport in samenwerking met de Gemeente Eindhoven het event 'Brainport International Community' op de High Tech Campus Eindhoven.

Het doel van het project Brainport International Community (kortweg BIC) is het vergroten van aantrekkelijkheid van de regio Eindhoven en de daarin gevestigde organisaties voor internationale kenniswerkers zodat het werven van deze groep werknemers makkelijker wordt en zij hier langer blijven. In het kader van het project is als eerste stap een onderzoek gedaan, een gids ontwikkeld en een plan van aanpak uitgewerkt gericht op 'The battle for talent'. Het onderzoek, de gids en het actieplan worden op 31 mei gepresenteerd tijdens de bijeenkomst op de High Tech Campus Eindhoven.

Het onderzoek
Het onderzoek heeft als titel 'Attracting and embedding international knowledge workers in the Eindhoven region: A study on the composition, perceptions and expectations'. Doel van het onderzoek is kennis en inzicht verkrijgen in de perceptie, belevingen en samenstelling van de doelgroep Internationale Kenniswerkers in Brainport alsmede het identificeren van factoren die aantrekken en inbedden van kennismigranten in de professionele omgeving beïnvloeden.

De gids 'Welcome to Brainport guide'
Een gids met nuttige en noodzakelijke informatie gericht op Internationale Kenniswerkers. Het eerste exemplaar zal in ontvangst worden genomen door de heer A.B. Sakkers, burgemeester van Eindhoven. De gids is een onderdeel van de 'Welcome to Brainport kit' en kan worden gedownload van de nieuwe Engelstalige website: 'Welcome to Eindhoven' (www.eindhoven.eu) die eveneens op 31 mei zal worden gelanceerd.

Het actieplan BIC - 'The battle for talent'
Het actieplan BIC 2006 - 2008 is in ontwikkeling en zal worden vormgegeven rond drie bouwstenen: marketing, service & mobility en vrije tijd. De marketing is gericht op het bekend worden met Brainport en het internationaal positioneren en profileren van Brainport als interessante omgeving om te werken en te leven. Om service & mobility vorm te geven wordt een nieuw publiek/privaat shared service center gericht op het individu (de kenniswerker in de verschillende fasen, bij aankomst en tijdens de inburgering) opgezet. Werkgevers (publiek en privaat) en de overheid werken samen in dit nieuwe en voor Nederland unieke initiatief. Ook vrije tijd is een belangrijk aspect. Om in kaart te brengen wat er mogelijk is in Brainport Eindhoven en de regio is het International Programme opgestart. Dit programma is gericht op het toegankelijk maken voor internationale kenniswerkers van activiteiten rondom kunst en cultuur, sport en vrije tijd, natuur, evenementen en bijeenkomsten.

Brainport International Community is een project van Brainport/Horizon. Met de uitvoering van het strategisch programma 'Brainport Navigator 2013; Lissabon voorbij!' geeft Brainport invulling aan het doel en de ambitie om te excelleren als internationale toptechnologieregio. Bedrijfsleven, kennisstellingen en overheid - de Triple Helix - werken samen aan projecten en programma's in de domeinen People, Technology, Business en Basics.



Ingezonden persbericht