Voorlopig geologisch onderzoek bevestigt dat de .............

Corumel minerals corp.

Voorlopig geologisch onderzoek bevestigt dat de mijnexploitatie van Corumel Minerals Corp. in de Centraal Afrikaanse Republiek "alle tekenen van afzettingen toont die lonend zijn te ontginnen"

NEW YORK, May 30 /PRNewswire/ --

Corumel Minerals Corp. (OTC Bulletin Board: CORU) kondigde vandaag aan dat een onafhankelijk geologisch onderzoek de aanwezigheid van "afzettingen die lonend ontgonnen kunnen worden" heeft bevestigd in drie regio's van de Centrale Afrikaanse Republiek, waarin Corumel exclusieve licenties op het gebied van mijnexploitatie heeft. Het voorlopige rapport "Bossoui Base Lobaye-Gold: Diamond and Gold in the Republic of Central Africa (Lobaye District)"- is onder andere geschreven door prof. Dr. Tony van Autenboer en Chris Cammaer van het Studiecentrum Limburg voor Milieu, Geologie en Veiligheid in België.

Het rapport benadrukt vijf belangrijke criteria die gerelateerd zijn aan Corumels kansen: (1) goed gesorteerde en zeer verweerde kiezellaagafzettingen in de drie regio's zijn bewijs van gemineraliseerde rotsen; (2) het onregelmatige profiel van de bodem van deze kiezellaagafzettingen wijst op de ophoping van zware mineralen; (3) de mineralen in deze afzettingen zijn indicatoren voor de aanwezigheid van diamant en goud; (4) mijnactiviteiten op grotere diepte, onder de kiezellagen, duidt op "lonende mijnexploitatie"; (5) het bedrijf heeft een jaar onderzoek gedaan en uit de genomen monsters komt bijvoorbeeld naar voren dat van de zeven ton kiezel er een gemiddelde diamantconcentratie aanwezig is van 0,24 karaat/ton (alluviale afzettingen), 0,46 karaat/ton (funderingsrots) en een goudconcentratie van 3 tot 4,5 gram/ton. Corumels mijnactiviteiten zullen beginnen op de locatie die het dichtst bij de stad Bossoui en aan de rivier Giulingala ligt. Dit bestrijkt een gebied van meer dan 1.368 vierkante mijl (ruim 3500 vierkante kilometer).

"Industriële minerale mijnbouw in de Centrale Afrikaanse Republiek is niet nieuw," aldus prof. Dr. Tony Van Autenboer. "Maar de laatste mijn sloot lang geleden vanwege een instabiel regiem. Tegenwoordig zijn de omstandigheden in dit land heel anders: de Republiek blijkt stabiel te zijn, de bevolking heeft nieuw vertrouwen in de leiders en het monetair systeem is stevig. Gegeven het feit dat ons geologisch onderzoek uitwijst dat alle tekenen van afzettingen die mijnbouw lonend maken, aanwezig zijn, maakt het economische vooruitzicht ook goed."

"Hoewel de resultaten voorlopig zijn, zijn we er niettemin erg tevreden met dit onafhankelijke rapport," voegde Chris Roth toe, president en CEO van Corumel Minerals Corp. "En we zijn van plan op zeer korte termijn een volledige industriële mijnexploitatie te beginnen."

www.corumel.com

"Safe Harbor"-verklaring onder de Amerikaanse Private Securities Litigation Reform Act van 1995:

Bepaalde opmerkingen hierin opgenomen bevatten "toekomstgerichte verklaringen" binnen de betekenis van de Amerikaanse Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Informatie hierin opgenomen bevatten "toekomstgerichte verklaringen" die herkend kunnen worden door het gebruik van toekomstgerichte terminologie zoals "geloven", "verwachten", "zou kunnen", "zullen", "tot nu toe", "ongeveer", "waarschijnlijk" of "anticiperen" of de ontkenningen daarvan of gegeven het feit dat de toekomstige resultaten die door dergelijke toekomstgerichte verklaringen zullen worden bereikt. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen behelzen een aantal bekende en onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren die er de oorzaak van kunnen zijn dat de werkelijke resultaten, prestaties of successen van Corumel Minerals Corp. materieel verschillen van enige toekomstige resultaten, prestaties en successen die uitgesproken of bedoeld zijn door dergelijke toekomstgerichte verklaringen. Raadpleeg Corumels archief dat gedeponeerd is bij de Securities and Exchange Commission voor een samenvatting van belangrijke factoren die Corumels toekomstgerichte verklaringen zouden kunnen beïnvloeden. Corumel neemt geen verplichting op zich deze verklaringen volgende op de publicatiedatum van dit persbericht te herzien.

Contact:
Investeerders: Mike McIntyre, Consolidated Concepts Inc., +1-718-701-4314

Website: www.corumel.com