Koninklijke Ahold


Albert Heijn en Schuitema nemen 29 Konmar-winkels over

woensdag 31 mei 2006

Amsterdam, 31 mei 2006 - Ahold heeft vandaag bekendgemaakt dat haar werkmaatschappij Albert Heijn een activatransactie is aangegaan voor de koop van 23 Konmar-winkels, waaronder drie franchisewinkels, van Laurus Nederland B.V. Daarnaast zal Aholds geconsolideerde dochtermaatschappij Schuitema nog eens zes Konmar-winkels, waaronder één franchisewinkel, overnemen.

De totale overnamesom die Albert Heijn en Schuitema aan Laurus zullen betalen voor de winkels bedraagt EUR 110 miljoen in contanten. De winkels zullen na afronding van de transactie worden gerenoveerd en omgebouwd tot Albert Heijn- en C1000-winkels.

Albert Heijn en Schuitema zullen winkelgerelateerde voorraden, bepaalde vorderingen en bestaande huurovereenkomsten overnemen. De overnamesom is exclusief de voorraden en bepaalde vorderingen.

De verkoop is onder voorbehoud van de vervulling van bepaalde voorwaarden, inclusief goedkeuring door de ondernemingsraad, instemming van verhuurders en goedkeuring door de aandeelhouders van Laurus. Werknemers uit de betreffende Konmar-winkels zullen overgaan naar de nieuwe eigenaren. De uiteindelijke overgang van de winkels naar Albert Heijn en Schuitema is onder voorbehoud van de goedkeuring door de toezichthoudende autoriteiten.

De transactie, die naar verwachting in het vierde kwartaal van het jaar wordt afgerond, is voor Albert Heijn en Schuitema een gelegenheid om grote winkels te verwerven op prominente locaties in Nederland. De overname van de Konmar-winkels is in overeenstemming met de strategie om via selectieve overnames de activiteiten op belangrijke markten uit te breiden.

Ahold Press Office: (020) 509 5343

Waarschuwing
Bepaalde uitspraken in dit persbericht zijn 'forward-looking statements' in de zin van het Amerikaanse effectenrecht. Deze forward-looking statements omvatten, maar zijn niet beperkt tot, uitspraken betreffende de de verwachte verkrijging van winkels en daaraan gerelateerde activa door Albert Heijn en Schuitema en het tijdstip daarvan, de verwachte koopprijs voor de winkels, plannen om de verkregen winkels te renoveren en om te bouwen, plannen om werknemers uit de betreffende Konmar-winkels te doen overgaan naar de nieuwe eigenaren en plannen om activiteiten op belangrijke markten uit te breiden. Deze forward-looking statements zijn onderhevig aan risico's, onzekerheden en andere factoren waardoor werkelijke resultaten aanmerkelijk kunnen verschillen van toekomstige resultaten welke tot uitdrukking zijn gebracht in de forward-looking statements. Belangrijke factoren waardoor werkelijke resultaten aanmerkelijk kunnen verschillen van de informatie in deze forward-looking statements omvatten, maar zijn niet beperkt tot, onverwachte vertragingen in de afronding van de acquisitie, de onmogelijkheid om aan de voorwaarden voor afronding van een dergelijke acquisitie te voldoen, inclusief de goedkeuring door de ondernemingsraad, de instemming van verhuurders en de goedkeuring door de aandeelhouders van Laurus alsmede goedkeuring door de toezichthoudende autoriteiten, maatregelen of het achterwege blijven van maatregelen van toezichthoudende en/of regelgevende overheidsinstanties en andere derden, de onmogelijkheid tot of vertragingen in de verdere ontwikkeling op belangrijke markten en andere factoren waarvan een aantal wordt besproken in de documenten die namens Ahold in openbare registers zijn neergelegd. Veel van deze factoren zijn voor Ahold niet beheersbaar en evenmin voorspelbaar. Gegeven deze onzekerheden, wordt lezers geadviseerd behoedzaam om te gaan met de forward-looking statements, die uitsluitend geacht worden te zijn gedaan per de datum van dit persbericht. Ahold neemt, tenzij daartoe gehouden ingevolge toepasselijk effectenrecht, geen verplichting op zich om (een) gewijzigde forward-looking statement(s) te publiceren naar aanleiding van al dan niet voorziene gebeurtenissen of omstandigheden die zich voordoen na publicatie van dit persbericht. Buiten Nederland presenteert Koninklijke Ahold N.V. - dat is haar statutaire naam - zich onder de naam 'Royal Ahold' of kortweg 'Ahold'.